Pawelw3 Napisano 24 Października 2022 Udostępnij Napisano 24 Października 2022 Witam, kolega chce mi przekazać trenażer za przysłowiowe piwo, jest to EYEN Magnetic Sport (link poniżej). Lecz jest jedno "ale" rower do trenażera montuje się za pomocą szybkozłączki, a mój rower posiada sztywne osie. Więc tutaj pojawia się pytanie, czy są jakieś adaptery które umożliwią zamontowanie roweru ze sztywnymi osiami na trenażer, który ma mocowanie na QR? https://www.centrumrowerowe.pl/trenazer-eyen-magnetic-sport-pd20927/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Października 2022 Udostępnij Napisano 24 Października 2022 (edytowane) "Produkt nie jest kompatybilny z rowerami o osiach 142x12 oraz 148x12 (boost)." Pewnie jakiś ślusarz/tokarz ogarnąłby potrzebne części Edytowane 24 Października 2022 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 @Pawelw3jakii masz system osi? Mam oske thru bolt pod system szpilkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 20 godzin temu, Mihau_ napisał: Pewnie jakiś ślusarz/tokarz ogarnąłby potrzebne części Nie potrzeba ślusarza. Ja kupiłem pręt gwintowany, to jest chyba M5. Uciałem odpowiednia długość, przełożyłem przez sztwna oś (ta na imbus jest pusta w środku), na to sprężynki i nakrętki od QR. "Przejechałem" kilka tysięcy kilometrów na tym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelw3 Napisano 31 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Dzięki za odpowiedzi, udało mi się jednak znaleźć dedykowane rozwiązanie (co prawda innej firmy), zakupiłem adapter osi Elite Thru-Axle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi