piotrekek Napisano 24 Października 2022 Udostępnij Napisano 24 Października 2022 Siema. Chcę w moim krossie vento 4.0 2020 wymienić wszystkie linki i pancerze. Czy to wiąże się z wymianą owijki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 24 Października 2022 Udostępnij Napisano 24 Października 2022 Jeśli pancerze biegną pod owijka to nie wymienisz ich bez jej odwiniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekek Napisano 24 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2022 Odwinąć to myślę nie problem ale jak później ją z powrotem zawinę to będzie się trzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Października 2022 Udostępnij Napisano 24 Października 2022 Po dwóch latach to owijkę wypada chociażby ze względów higienicznych wymienić. Już pomijając jakim ścierwem jest to co w tym vento fabrycznie montowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 24 Października 2022 Udostępnij Napisano 24 Października 2022 Przy okazji fittingu mojego nowego gravela wymieniłem kilka kierownic, przestawiałem wielokrotnie klamki i owijka padła dopiero po ponad 20-stu przewinięciach. Natomiast tak napisał @Mihau_- jak masz kiepską owijkę w dodatku ze sporym przebiegiem (zakładam że jeździsz na tym rowerze) warto ją korzystając z okazji wymienić na coś porządnego. Ze swojej strony mogę polecić (nie będę zbyt oryginalny) owijkę Supacaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Października 2022 Udostępnij Napisano 24 Października 2022 @chrismel tego nawet owijką nazwać nie można, żadnej amortyzacji, jakbyś kierownicę parcianą taśmą izolacyjną owinął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekek Napisano 24 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2022 Owijkę zmieniałem. Zobaczymy jak zacznę przy tym grzebać, najwyżej zmieni się na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 12 godzin temu, chrismel napisał: Przy okazji fittingu mojego nowego gravela wymieniłem kilka kierownic, przestawiałem wielokrotnie klamki i owijka padła dopiero po ponad 20-stu przewinięciach. Natomiast tak napisał @Mihau_- jak masz kiepską owijkę w dodatku ze sporym przebiegiem (zakładam że jeździsz na tym rowerze) warto ją korzystając z okazji wymienić na coś porządnego. Ze swojej strony mogę polecić (nie będę zbyt oryginalny) owijkę Supacaz. Bo pewnie zmieniałeś w krótkich odcinkach czasu. Jak klej mocno złapie to marne szanse na jej odwiniecia i zawinięcie. Zazwyczaj przy odwijaniu zrywa się z klejem wierzchnia warstwa owijki. Chyba że ja coś źle robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 @PawelW84 zależy od konkretnego modelu owijki. Jedne będą się rwać, inne nie będą, kolejne w ogóle nie mają kleju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi