Sae3sy Napisano 22 Października 2022 Udostępnij Napisano 22 Października 2022 https://ibb.co/L5TNFKQ Tylne koło nie jest na środku tylko bliżej prawej strony. Przy dokręcaniu koła do roweru lewa nakrętka jest dokręcona na maxa i mimo tego nadal jest miejsce między ramą a kołem a z prawej strony wystarczy parę razy pokręcić i już jest zakręcona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 22 Października 2022 Udostępnij Napisano 22 Października 2022 Ale jakieś pytanie w związku z tym masz, czy tak tylko wpadłeś nam to pokazać? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 22 Października 2022 Udostępnij Napisano 22 Października 2022 Użyj standardowej nakrętki a nie zakapturzonej, choć jak sądzę najlepsze będzie wyśrodkowanie ośki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sae3sy Napisano 22 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2022 (edytowane) @cervandes Zapomniałem dopisać, ale opisałem problem więc raczej powinno być oczywiste że potrzebuje rozwiązania problemu, ale jak widać trzeba się naprawdę na myśleć żeby na to wpaść 😉 1 godzinę temu, kazafaza napisał: Użyj standardowej nakrętki a nie zakapturzonej, choć jak sądzę najlepsze będzie wyśrodkowanie ośki. @kazafazaJak wyśrodkować oś? Odkręcać lewego konusa i prawego dokręcać czy jak? Edytowane 22 Października 2022 przez Sae3sy Oznaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 22 Października 2022 Udostępnij Napisano 22 Października 2022 Mhm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Października 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Października 2022 9 godzin temu, Sae3sy napisał: Zapomniałem dopisać, "Zapomniałem" czy się nie chciało? 9 godzin temu, Sae3sy napisał: więc raczej powinno być oczywiste że potrzebuje rozwiązania problemu Oczywiste jest to że jak ma się pytanie to się pytanie owo zadaje, a nie oczekuje od ludzi żeby się domyślali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fuxi Napisano 23 Października 2022 Udostępnij Napisano 23 Października 2022 (edytowane) Z pytania ciężko wywnioskować, czy problem jest z nakrętką, czy tym, że koło nie jest centralnie w widełkach? Tego ostatniego niestety nie widać, ale to nic by nie zmieniło, bo luz między nakrętką a ramą pozostanie. Wyobraź sobie, co to zmieni, że poluzujesz lewą nakrętkę/konusa, a prawą dokręcisz? Rozstaw nakrętek na osi się nie zmieni, tylko przesunie. Być może brakuje tu jakieś tulejki dystansowej na osi, o której zapomniałeś przy montażu. Niech ktoś inny się wypowie, czy to "normalna" przerwa i można dokręcić. Nie pamiętam jaką miałem w swoim aluminiowym rowerze. Sprawdziłbym też czy jest tulejka dystansowa i ew. ją dodał. Edytowane 23 Października 2022 przez Fuxi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi