NeutroNShivA Napisano 20 Października 2022 Napisano 20 Października 2022 Znalazłem interesującą ofertę na pewnym serwisie, gość oferuje nówkę Ruuta na sterydach. Cena 9k czyli tyle po ile chodzą nowe stockowe Ruuty. Rama: RUUT 2.0 CUSTOM FORMED AL6061-T6 Widelec: TWINTIP 2.0 CARBON Kierownica: EASTON AL 440MM Gripy: VELO COMFORT TAPE Mostek: RONDO 110MM Stery: UPPER STACK: IS 42 / 28,6 LOWER STACK: IS 52 / 40 SHIS Siodło: FIZIK THAR VS Kium Sztyca: RONDO 350 X 27.2 Hamulce: SRAM RIVAL Tarcze: SRAM G2CS 160MM/160MM Manetki: SRAM RIVAL Korba: SRAM RIVAL 42T 160 (XS), 170MM(S), 172.5MM(M,L), 175MM (XL) Suport: PF SRAM Przerzutka przednia: - Przerzutka tylna: SRAM APEX 1 Kaseta: SRAM HG 1150 Łańcuch: SRAM PC1130 Piasty: HUNT Obręcze: RONDO X HUNT 650 Oś przednia: 100/12mm/thread 1.5 Oś tylna: 142/12mm/thread 1.5 Opony: CONTINENTAL RaceKing 27,5x2.0 Przymierzam się do ruuta i robi na mnie pewne wrażenie ta oferta. Cena jest porównywalna do niektórych ofert zwykłej wersji (choć oczywiście są takie tańsze o tysiąc lub więcej). Co myślicie? Czy warto dać tyle za bądź co bądź niezły upgrade?
ChuChu Napisano 21 Października 2022 Napisano 21 Października 2022 Po pierwsze, gdzie te zmiany? Nie każdy ma w głowie specyfikację, a rocznika nie podałeś. Po drugie, nie zastanawia Cię ta sytuacja? Po trzecie, to w zasadzie nie widać tutaj nic szczególnie ciekawego za 9k.Biorę pod uwagę to, że gwarancji raczej nie ma. A po czwarte, to podaj link. Żeby się nie okazało że ktoś Ci poleci żebyś brał, a potem wyjdzie że to jakiś ulep. Już bywały tutaj takie sytuacje.
Mihau_ Napisano 21 Października 2022 Napisano 21 Października 2022 Wszystko zależy od tego czy ci te 27,5 potrzebne (a jeśli potrzebne to czy geometria ruut jest na pewno zbieżna z twoimi potrzebami). Zmiany zrobione w osprzęcie w żaden sposób nie wpłynęły na charakter roweru, działa jak działał, kluczem są koła
NeutroNShivA Napisano 21 Października 2022 Autor Napisano 21 Października 2022 Wydaje się być gościu dealerem, ma stronę internetową. https://www.olx.pl/d/oferta/rower-gravel-rondo-ruut-al-l-custom-2022-CID767-IDHfUCC.html?reason=observed_ad Rocznik 2022. No z różnic, to napęd i hamulec na rivalu zamiast apex, oprócz przerzutki. Korba i kaseta lepsze (?). Gdyby nie zastanawiała to by nie było tego posta.
ChuChu Napisano 21 Października 2022 Napisano 21 Października 2022 Tak jak myślałem. Wydaje mi się, że mieli ramę i po prostu złożyli na niej rower. Jeżeli Ci pasuje konfiguracja, to czemu nie? Tyle że dla mnie ten rower, w tej konfiguracji jest nieco bez sensu. Mi Ruut kojarzy się z Gravelowym "przecinakiem", zbliżonym do Road+. Tutaj jeżeli chodzi o opory toczenia, to będzie właściwie jak MTB, tyle że z barankiem. Czy Ci to odpowiada czy nie, to już Twoja decyzja. Widać trochę losowych komponentów, które najwyższej klasy nie są.
TheJW Napisano 21 Października 2022 Napisano 21 Października 2022 Koła 27,5" z oponami 2,0 w takim rowerze to jakieś nieporozumienie, powiedziałbym wręcz, że nieśmieszny żart. Jak napisał wyżej @ChuChu - ktoś miał trochę zalegających części i zrobił z nich ulepa. Jeśli Ci się podoba i odpowiada Twoim potrzebom i wymaganiom, to kupuj, przecież to Ty będziesz na nim jeździł.
NeutroNShivA Napisano 21 Października 2022 Autor Napisano 21 Października 2022 No macie rację co do tych kół - podchodziłem do nich trochę jak do jeża i chyba słusznie. Chyba dam sobie spokój.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.