Skocz do zawartości

[opona] na asfalt 26"

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Schwalbe Kojak 2.0"? Dopłacać do zwijanki, tak samo łatwo zdejmuje sie i zakłada, czy jak to Schwalbe może mieć bicia? 

Napisano

Zależy jaki to asfalt. :) 

1 godzinę temu, iks napisał:

Dopłacać do zwijanki, tak samo łatwo zdejmuje sie i zakłada, czy jak to Schwalbe może mieć bicia?

Zwijana lżejsza, czyli lepsza. Bicia to nie tylko Schwalbe. Chybił trafił.

Napisano

1,75'' w moim komunerze to już straszne balony i ciągle się zastanawiam, czy nie wymienić na 1,5''. Od tego pomysłu odstrasza mnie jedynie błoto pośniegowe w zimie...
A od szwabów z tego co miałem/albo zakładałem znajomym/rodzinie z 10 różnych zestawów i tylko raz mi się trafiło bicie w najtańszych gumach do mieszczucha (city coś tam) - ale w miarę nieszkodliwe.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Koledzy sprawa wygląda tak, na tyle zostawiłem stary model Hurricane 2.0 drutówka, to semi-slick.

Teraz zostaje mi kupić na przód, do wyboru sa dwie o podobnej wadze, drutówka Maxxis Overdrive 1.75" i zwijanka Wormdrive CX 1.9. Zostaje jeszcze łysy Kojak 2.0 drutówka. 

Ta druga ma z boku klocki i nie widze aby były potrzebne, kwestia porównania gum, przy dobrym napompowaniu powinny być równie szybkie, ale jakie ma wtedy znaczenie czy to wersja zwijana czy drutówka i szerokość opony?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...