c1ach Napisano 19 Października 2022 Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Klasyka na granicy rozmiarów - wzrost 182 cm, noga wewnątrz 85 cm. Canyon w swoim kalkulatorze sugeruje M. Czy Canyon Neuron CF 8 nie jest ogólnie krótki i lepiej wziąć L-kę? Przeznaczenie to wycieczkowa jazda po górach, czasem lokalne górki na Pomorzu. Przeczuwam jednak problemy z ustawieniem wysokości siodła - przez myk-myka 150 mm - mam dosłownie zero zapasu. Albo będzie OK, albo kilka mm za wysoko Serio M-ka z reach 433mm to optymalny wybór dla mnie? Teraz jeżdżę Scottem Scale 960 w L-ce reach 443mm, mostek zmieniłem z 80 na 70. Przy podsiodłówce 48cm myk-myk mam 125mm, więcej nie dało rady. Brać większego Canyona i zmieniać sztycę ze 150 (fabryczny skok) na 125 mm, czy może M-ka będzie spoko wyborem? Według tabel Lalika M-ka ma za mały reach, a L-ka za długą podsiodłówkę na 150 myk-myk...może ktoś ma doświadczenia z tym modelem roweru? Geo Neurona: Geo Scotta Scale (to mój obecny rower - rozmiar L) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 21 Października 2022 Udostępnij Napisano 21 Października 2022 Przy takich wymiarach poszukałbym innego roweru:) Ewentualnie jeśli jesteś mocno uparty na tego Canyona to bierz L i kup sztycę z możliwością zmiany skoku i dopasuj pod siebie... Reach 433 w tej M-ce będzie za krótki moim zdaniem, (450 w Lce też, ale już lepiej:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 21 Października 2022 Udostępnij Napisano 21 Października 2022 Neuron w ogóle krzyczy o aktualizację od kilku sezonów... ja bym szukał innego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatPu Napisano 26 Października 2022 Udostępnij Napisano 26 Października 2022 Mam ten sam problem. Czy zdecydowałeś się i kupiłeś, któryś rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 26 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2022 Wybrałem L, ostatecznie co do rozmiaru upewniłem się po tym słowackim filmiku Tam ziomek jest tego samego wzrostu (o nogę nie pytałem) i widać jak ma wysuniętą sztycę. Roweru jeszcze nie mam na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatPu Napisano 26 Października 2022 Udostępnij Napisano 26 Października 2022 W takim razie i ja zamawiam L. Jakby coś nie grało jest opcja zwrotu. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 1 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 Po bliższym zapoznaniu z rowerem zdecydowałem się poszukać czegoś innego. Wolę XC i Trail w osobnych rowerach jednak, że jak na niego wsiądę to poczuję całkowity odjazd geometrii względem mojego XC. I skończyłem z Trance 29 2 na ramie ALU, po rabatach wyszło 3 tys. taniej od Canyona. Zostało sporo budżetu na usprawnienia, ciuchy i wyjazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 6 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 @c1ach jaki rozmiar trance wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi