ChuChu Napisano 21 Października 2022 Udostępnij Napisano 21 Października 2022 32 minuty temu, Thomass13 napisał: Pedały Look mi przyszły powiemmze wyglądają naprawdę ładnie. Teraz jedno zasadnicze pytanie który to jest lewy a który prawy? Szukam jakiegoś oznaczenia i nigdzie nic mi nie pisze. 25 minut temu, Tomek595 napisał: Popatrz na gwinty... Oznaczenie jest, ale mało kto o nim wie. Przy samym gwincie jest kołnierz. Jeden pedał ma na nim rowek, drugi nie. Który jest który, nie pamiętam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 21 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2022 Zrobiłem inaczej po prostu porównałem gwinty SPD m520 prawego i lewego które się zepsuły. Dla pewności odkręciłem SPD m520 z MTB i zobaczyłem jak się to wkręca. Kurde takie rzeczy niby proste a nie robi się tego na co dzień. Wszystko sprężone zostało poprawnie zrobiłem tylko krótki test ok. 7 km rowerkiem i bezproblemu mi się z butów Shimano z blokami od Shimano wpina i wypina. Nawet regulacji nie robię nie ma sensu. Działa lekko wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raleigh Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia Wybaczcie, że odkopuję stary temat ale jestem ciekawy opinii autora jak sprawują się te LOOKi na szosie. Po takim czasie można już wyrobić jakąś opinię @Thomass13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 2 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia Widzę temat odkopany i do tablicy zawołany. Moja opinia jest pozytywna. Cały sezon kręcone zrobione ok 3000 km. Nie złapały luzu żadnego a same kręcą się gładko. Jak dla mnie jest komfortowo ze względu na szerszą powierzchnię podparcia stopy. Na dłuższe wycieczki się to sprawdza. Najdłuższa trasa jaką jechałem to 165 km. Są kompatybilne z blokami od Shimano. Nigdy się nie zdarzyło żeby był problem z wypięciem a takie opinie czytałem. Tylko ja je kupowałem w PL a nie ściągane z Aliexpress. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raleigh Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia (edytowane) Dzięki za odpowiedź! Jak oceniasz je względem m520/540? Warto wymienić? Edytowane 10 Stycznia przez raleigh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 13 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia Jeśli masz 520 nie warto wymieniać na 540. Jeżdżę chyba 4 lata na 520 i dają rady. Raz czy 2 serwis przeszły. Jak to nazywają oni są nieśmiertelne. Jazda w błocie, deszczu nie zaszkodziła im po takim upływie czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DekRek Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Z racji tego, że m.in ten temat pomógł mi podjąć rok temu decyzję co do pedałów, a teraz dziwnym zbiegiem okoliczności ponownie tutaj trafiłem, dorzucę od siebie 3 grosze. Po przejechaniu ponad 4k km, śmiało mogę polecić looki x-track. Kupiłem je w wersji podstawowej, jeździłem w różnych warunkach, od 0 st do 35, przy patelni, a zdarzało się niestety w deszczu. Jedyne co musiałem robić, to ze dwa razy wlać na sprężynę w prawym pedale kilka kropelek zwykłego smaru do łańcucha, bo coś delikatnie skrzypiało co kilka machnięć. Poza tym dosłownie zero serwisu. Obecnie się zastanawiam co z nimi zrobić, ponieważ dostałem w prezencie time'y xpresso 4, które ujeżdżam od kilku tygodni na chomiku. W drugim rowerze za to mam platformy, a ze wszystkich względów nie ma sensu w nim montować SPD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Cytat Obecnie się zastanawiam co z nimi zrobić możesz mi wysłać na testy - co prawda mam 2 pary m520 ale mogę sprawdzić ile prawdy w tych opowieściach o szerszej powierzchni podparcia stopy 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi