XrxRemik Napisano 19 Października 2022 Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Witam mam oto takie 2 amoty tył i przód Mam pytanie czy ta tabliczka psi co jest na amortyzatorze to jest do przodu i tyłu czy tylko przód A jak tak to które odczyty są do przodu i tyłu Chyba że macie wykaz psi tych amorów Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 19 Października 2022 Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Tu masz dobrą instrukcję: https://baribalbike.pl/z-zycia-serwisu/regulacja-w-5-krokach-przedni-i-tylny-amortyzator-w-rowerze-mtb Możesz też wpisać numery seryjne swoich amortyzatorów na stronie: https://trailhead.rockshox.com/en/ ,tam podajesz swoją masę i wyskakują Ci zalecane nastawy, choć należy je traktować raczej jako punkt wyjścia do dalszych regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 19 Października 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Nie ma co patrzeć na tabelki. Za pomocą oringa na goleni ustawiasz tak żeby był sag 25-30% i będzie git. Z RS jest tyle prościej że nie trzeba mierzyć SAGu linijką, bo są indikatory na goleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XrxRemik Napisano 19 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2022 A jak to zmierzyć bo damper ma miarkę i oringa to ogarnę to Ale widelec nie ma nic na gopeni miary i oringa Widziałem że można zastąpić trytytka tylko jak to zmierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 19 Października 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Prosta matematyka. Jak masz np. 140mm skoku to 10% ro będzie 14mm. Tak więc 25% to będzie 35mm. I takie ma być ugięcie wstępne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XrxRemik Napisano 19 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Oki to czaje Damper siadma i sam pokaże co i jak po wadze A jak z widelcem na kierownicy się uwieść czy jak? Dobra juz wiem nie widziałem filmiku Dzięki za pomoc panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 19 Października 2022 Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Jest jeszcze jedna kwestia, o ktorej nie wspominaja powyzsze poradniki. Cisnienie w oponach. Podczas ustawiania sag'u trzeba zaczac od napompowania opon, do co najmniej takiej wartosci na jakiej bedziemy docelowo jezdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 20 Października 2022 Udostępnij Napisano 20 Października 2022 W Rockshox zalecają pompować do ciśnienia w psi jaką mamy wagę w lbs i mniej więcej powinno się uzyskać sag około 30%. To tak do wstępnego określenia ciśnienia. Ja musiałem dopompować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi