Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam oto takie 2 amoty tył i przód 

Mam pytanie czy ta tabliczka psi co jest na amortyzatorze to jest do przodu i tyłu czy tylko przód 

A jak tak to które odczyty są do przodu i tyłu 

Chyba że macie wykaz psi tych amorów 

Dzięki wielkie 

IMG_20221019_185051.jpg

Screenshot_20221019_182952_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20221019_182929_com.android.chrome.jpg

Napisano

Tu masz dobrą instrukcję: https://baribalbike.pl/z-zycia-serwisu/regulacja-w-5-krokach-przedni-i-tylny-amortyzator-w-rowerze-mtb

Możesz też wpisać numery seryjne swoich amortyzatorów na stronie: https://trailhead.rockshox.com/en/ ,tam podajesz swoją masę i wyskakują Ci zalecane nastawy, choć należy je traktować raczej jako punkt wyjścia do dalszych regulacji.

• Mod Team
Napisano

Nie ma co patrzeć na tabelki. Za pomocą oringa na goleni ustawiasz tak żeby był sag 25-30% i będzie git.

Z RS jest tyle prościej że nie trzeba mierzyć SAGu linijką, bo są indikatory na goleniach.

Napisano

A jak to zmierzyć bo damper ma miarkę i oringa to ogarnę to 

Ale widelec nie ma nic na gopeni miary i oringa 

Widziałem że można zastąpić trytytka tylko jak to zmierzyć 

Napisano

Oki to czaje 

Damper siadma i sam pokaże co i jak po wadze 

A jak z widelcem na kierownicy się uwieść czy jak? 

Dobra juz wiem nie widziałem filmiku 

Dzięki za pomoc panowie 

Napisano

Jest jeszcze jedna kwestia, o ktorej nie wspominaja powyzsze poradniki.

Cisnienie w oponach.

Podczas ustawiania sag'u trzeba zaczac od napompowania opon, do co najmniej takiej wartosci na jakiej bedziemy docelowo jezdzic.

Napisano

W Rockshox zalecają pompować do ciśnienia w psi jaką mamy wagę w lbs i mniej więcej powinno się uzyskać sag około 30%. To tak do wstępnego określenia ciśnienia. Ja musiałem dopompować.