Skocz do zawartości

[6-7k PLN] rower pod sakwy przód i tył z dobrymi przełożeniami pod jazdę pod górkę i bez amora

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam roweru pod dłuższe wyjazdy z sakwami przód/tył. Chciałbym taki bez amortyzatora, żeby weszły opony 2 cale, z dynamem w piaście, mocowaniem pod lowridery, i przełożeniami odpowiednimi by wciągnąć ciężkiego jeźdźca z sakwami pod górę bez dużego zmęczenia (wolno acz konsekwentnie :) ) np. 28-30 przód, 48 tył lub coś z podobnym przełożeniem.

Przeglądając net widziałem trekingi ale niestety z amortyzatorem i często oponami mak 1.6 - 1.75, lub fitnessy bez dynama i punktów mocujących pod szpej.

Ale może coś przeoczyłem. Możecie coś polecić?

A jeżeli nic takiego nie ma, to lepiej/taniej/łatwiej kupić trekking i wymienić widelec na sztywny, czy fitness i przeplatać koło na dynamo?

Napisano

ten touring 900 jest idealny ale czekam od połowy lipca (gdzie ustawiłem newsletera by dostać powiadomienie) plus sprawdzam i tak co parę dni na stronie i lipa - nie ma.

Cokolwiek podobnego jest na rynku (poza Koga Wordtraveler na 11k)?

Napisano

Na te powiadomienia to bym nie liczył też miałem ustawione i nie działało. Musisz zaglądać codziennie to może uda ci się trafić odpowiedni rozmiar. Swoją drogą to kupiłem touring 920 bo na stronie był dostępny, a okazało się że na magazynie nie było, dopiero za drugim podejściem udało mi się kupić. Czekaj może pojawi się i wtedy kupuj bez zastanowienia bo fajne sprzęty jak za tą cenę. 

Napisano
6 godzin temu, seczuan napisał:

A jaki rozmiar tego Riverside Touring 900 cię interesuje ? 

S dla żony, M dla mnie.

Właśnie się pojawiły S, już egzemplarz zamówiony. Po Twoim info by nie liczyć na powiadomienia zacząłem sprawdzać 2x dziennie :). dzięki!

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...