caballoBlanco Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 Cześć, Jeżdżę na kierownicy o szerokości 420mm (realnie od środka rurek to 410mm). Oglądnołem filmik veloart o kierownicach i zmieżyłem sobie podobnie (mniej więcej tak jak oni) szerokość barków i mi wyszło 380mm). Jak Jadę to rzeczywiście moje ręce nie są równolegle a jednak trochę rozchodzą się. Chciałbym się zapytać jakie są polecane kierownice 380 mm z tym samym reachem ( wydaje się okej (reach), chociaż może lepiej poczekać na wiosne bo planuje się przejść na bike fitting (na razie tyle nie jeżdzę bo więcej pływam i biegam). W każdym razie abstrachując od reachu jakie są polecane kierownice 380mm, widzę też w droższych modelach, że tam są takie "zintegrowane kierownice, czy do mojego Stevens Aspin 2021, jakąś taką wsadzę? Czy na nowej kierownicy mogę wykorzystać tą samą owijkę? Kierownica to "Oxygen Scorpo Aero", jednak nie moge znaleźć na stronie producenta Jeszcze się dopytam, o te podkładki które są nad mostkiem, były tak od nowości jeździ mi się dobrze, czy jeżeli chciałbym obniżyć pozycję kierownicy, to mogę wywalić jeszcze tą taką podkładkę zwężaną z dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 (edytowane) To jest pokrywka sterów. Możesz ją zastąpić niższą. A co do fittingu: teraz zaczyna się najlepszy okres na jego zrobienie, na wiosnę są kolejki. Edytowane 16 Października 2022 przez Chociemir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 (edytowane) Ja powinienem mieć kierownicę 36-38, a jeżdżę na 42. Próbowałem na 38 i jeździło mi się fatalnie. W typowej szosie Race miałem 40 i to była dolna granica dla mnie. No rozchodzą Ci się ręce. Zapytam tak: no i co? Według mnie, za dużo czytasz i kombinujesz, zamiast jeździć i samemu poczuć co Ci jest potrzebne... Edytowane 16 Października 2022 przez ChuChu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 16 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2022 fatalnie to znaczy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 To znaczy, że nie miałem uczucia stabilnego prowadzenia roweru. Odczuwalne to było zwłaszcza podczas jazdy na stojąco. Jak chcesz testować, to mam do sprzedania krótko używaną kierownicę PRO PLT Ergo 38 cm. Tylko nie wiem czy sobie zdajesz sprawę, ile jest roboty z przełożeniem baranka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 16 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2022 chodzi o owijkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 Owijka, ustawienie manetek, pancerze które mogą się źle układać na nowej, zwłaszcza przy takiej zmianie długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 17 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2022 No spoko wiem, ustawic manetki, nauszyć sie owijać (nowa owijka) a z tymi pancerzami to co? nie wystarczy że przełożę? będzie trzeba coś majstrować? A jak tak to co. W jakiej cenie kiera? Wydaje mi sie ze warto sprobowac nie dosc ze zabawa sie naucze to przynajmiej stestuje czy 38 to dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 17 Października 2022 Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Mogą być za długie i źle się układać. Jeżeli nie umiesz nawijać, a nie umiesz, to licz się z faktem że owijka będzie wyglądała fatalnie. Masz nowy rower, chyba przyzwoitą owijkę, wszystko zrobione jak trzeba. Poczekaj chociaż do jakiegoś pierwszego serwisu, gdzie sobie wymienisz pancerze albo chociaż same linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 17 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2022 a po co sie wymienia linki i pancerze bo na moim mtb 10 lat miałem te same ? Fatalnie? No to zależy od zdolności manualnych widziałem ten proces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 19 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2022 @ChuChu ? za ile twoja kiera, no i po co sie wymienia linki i pancerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 19 Października 2022 Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Bo się zużywają, jak każda inna część. Co do kierownicy, to PW. Nie będziemy takich spraw załatwiali publicznie. W weekend ją obejrzę, bo nie mam jej w domu i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi