Skocz do zawartości
  • 0

Latarka - pomoc w naprawie

Gość Karmazynowy jeleń

Pytanie

Gość Karmazynowy jeleń

@rambolbambol, czy podjąłbyś się naprawy latarki CATEYE VOLT 800? O ile w ogóle jest ona naprawialna, a nie jednorazowa.

Miałem przepięcie po podłączeniu jej do ładowania i teraz non-stop świeci. Wyłączam ją poprzez wykręcenie o obrót akumulatora, ale to bez sensu jest. Kupiłem drugą a właściwie trzecią VOLT 400 także daje radę, tylko że trochę mi szkoda wyrzucać tamtej.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cześć,

Kiedyś miałem naprawę Bontrager ION Pro RT - latarki za prawie 500zł. Gościowi wyłączała się w losowo wybranych momentach. Po rozebraniu doznałem szoku, bo oprócz ciekawej i ładnej obudowy w środku hulało powietrze, dioda była bez żadnego chłodzenia i wlutowana w ten sam laminat co sterownik. To wszystko musiało się po prostu gotować. Jedyny plus taki, że plastiku nie topiło, bo odizolowane było kawałkiem gumy od obudowy. W rezultacie gość zapłacił stówkę za naprawę latarki za 500zł, która konstrukcyjnie prezentowała poziom chińskich latarek za 30-40zł. Jak zobaczył jak świeci zmodyfikowany Convoy, to trochę posmutniał 🙂

Patrząc na to jak zbudowany jest VOLT800, tu może być podobnie. Zobacz proszę, czy każdą z tych części idzie jakoś rozebrać, bez piłowania ich na pół. Jeśli tak, to mogę się podjąć. Jeśli to jednak jest klejone, to chyba nie warto.

gYDMd4a.jpg

Tak czy inaczej za 200-250zł w zależności od opcji diody i sterownika, jestem ci w stanie zrobić latarkę na bazie Convoy S2+, która tego Volt800 zje mocą, czasem świecenia, rozkładem i barwą światła. Chcesz latarkę o wiele mocniejszą, też nie ma sprawy.

Jak chcesz się więcej dowiedzieć, to dzwoń śmiało 663 302 638 albo pisz indatarec@gmail.com 

Pozdrawiam,
Marcin

• 0
Gość Karmazynowy jeleń

Bardzo Ci dziękuję, skontaktuję się z Tobą telefonicznie w poniedziałek to pogadamy. Nie potrzebuję już mocniejszej lampki niż VOLT 400, ta 800 już robiła z nocy dzień. Po drugie, to są lampki bez odcięcia, także zdarza się, że kierowcy walą długimi. Rzadko się zdarza ale zdarza. Ostatnio namolny walił długimi aż do minięcia się. A po trzecie, to mam już dwie VOLT 400 i jedną uszkodzoną, ale działającą VOLT 800 Starczy jak na jednego człowieka :)

• 0
Gość Karmazynowy jeleń

aha, i jeszcze dokupiłem ze 2-3 akumulatory do nich, także zapas mam dożywotni, to może da się jakieś Twoje bebechy zaimplementować do tej obudowy i diody VOLT 800? Jak się nie uda nic zrobić to spoko, zwyczajnie nie będziesz mi nawet jej odsyłał a wywalisz na złom. Przepraszam, do elektrośmieci.

• 0
Gość Karmazynowy jeleń

Wysłałem. No tak bywa, Bontrager nie produkuje chyba nic a plasuje się jako marka premium. Zamawia fajne wyroby, ale wiesz jak to jest, pracownika wysłali do Chin, ten wypił za dużo ryżówki, popatrzył na tańczące dziewczęta i kontrakt podpisał. Bywa. Człowiek istotą słabą i grzeszną jest. CATEYE jednak produkuje te latarki, ale wrzuć swoje spostrzeżenia jak ją rozdziewiczysz, to wszyscy się dowiemy, co ta firma sobą prezentuje.

• 0
Gość Karmazynowy jeleń

@rambolbambol, oficjalne podziękowania kolego, za chęć i podjęcie się próby reanimacji grata. Teraz wiem, ze te lampki CATEYE to też nie 8 cud świata. A już chciałem kupić kolejne, bo mają odcięcie i możliwość montażu od spodu kierownicy:

https://www.bikester.pl/cateye-gvolt-100-hl-el560grc-swiatlo-przednie-M933792.html

https://www.bikester.pl/cateye-gvolt-100-zapasowa-bateria-M1144442.html?vgid=G1692581&cgid=s10509

Te moje VOLT z deka oślepiają i barany z naprzeciwka walą mi długimi po oczach.

Gratuluję wiedzy, pasji, i dobrej roboty, aż miło się rozmawiało :) Mało kolega pisze, ale z sensem, bo słowotoku a'la Beata Kempa, nigdzie nie brakuje he

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...