Ullses01 Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Cześć, w przyszłym roku zamierzam spróbować "wypraw" rowerowych, bardziej wycieczek. Najdłuższą którą bym planował miałaby 7-10dni. W związku z tym szukam rozwiązania jak przewozić ekwipunek (którego swoją drogą jeszcze nie posiadam). Myślę o bagażniku i sakwach, bo nie jestem minimalistą i też nie chce upychać na siłę różnych rzeczy. Rzeczy które bym zabieral to namiot, śpiwór itp rzeczy. Dlategotez myślę, że bagażnik powinien być w miarę solidny. Rower który posiadam to felt breed 20, który nie posiada typowych mocowań na bagażnik, stąd proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniego bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Góra: https://www.cyclosport.pl/obejma-podsiodlowa-m-wave-31-8-mm-montaz-bagaznika.5r4.p.html (dobierz właściwą średnicę) Dół: https://www.conrad.pl/p/norma-normafix-obejma-podtrzymujaca-rure-przykrecany-9418912020-srednica-wiazki-20-mm-max-1-szt-1383269?utm_medium=Email&utm_source=Order_confirmation&utm_term=1383269 (dobierz właściwą średnicę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ullses01 Napisano 13 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Górna oczywiste jest gdzie przyczepić, ale dolna obejmę na widełki przyczepić i w otwory wsadzić rurki od bagażnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Ja na dole bym tam adapter Tubusa włożył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ullses01 Napisano 13 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Lewocz o tym mówisz https://www.rowertour.com/p/26514/tubus-adapter-z-zaciskiem-do-montazu-bagaznika?gclid=CjwKCAjw7p6aBhBiEiwA83fGulgk3aPv3CHluLdfsCFw_TY6-m67D7SekTUKbwUCaTAcfBfWeaRFkhoC7Z4QAvD_BwE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 (edytowane) Choć nie korzystałem z adapteru Tubusa to obejmy/opaski P-Clip odradzałbym. Używałem ich do błotników i pękła mi jedna czy dwie w miejscu gięcia, pokazanym na zdjęciu. Dużo pewniejszym rozwiązaniem byłoby dorobienia sobie podobnych opasek z grubszej blachy nierdzewnej, bo ta w obejmach o małej średnicy jest stosunkowo cienka. I takie rozwiązanie będzie chyba mniej sztywne niż adapter na oś. Edytowane 13 Października 2022 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ullses01 Napisano 14 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Z górną opaska sprawą się wydaje prosta i fajna, ale nad dołem muszę pomyśleć w takim razie, dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi