Skocz do zawartości

[Bagażnik rowerowy] brak mocowań

Ullses01

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, w przyszłym roku zamierzam spróbować "wypraw" rowerowych, bardziej wycieczek. Najdłuższą którą bym planował miałaby 7-10dni. W związku z tym szukam rozwiązania jak przewozić ekwipunek (którego swoją drogą jeszcze nie posiadam). Myślę o bagażniku i sakwach, bo nie jestem minimalistą i też nie chce upychać na siłę różnych rzeczy. Rzeczy które bym zabieral to namiot, śpiwór itp rzeczy. Dlategotez myślę, że bagażnik powinien być w miarę solidny. Rower który posiadam to felt breed 20, który nie posiada typowych mocowań na bagażnik, stąd proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniego bagażnika.

felt_breed_20_review_03.jpg

IMG_20221013_145654.jpg

Napisano

Choć nie korzystałem z adapteru Tubusa to obejmy/opaski P-Clip odradzałbym. Używałem ich do błotników i pękła mi jedna czy dwie w miejscu gięcia, pokazanym na zdjęciu. Dużo pewniejszym rozwiązaniem byłoby dorobienia sobie podobnych opasek z grubszej blachy nierdzewnej, bo ta w obejmach o małej średnicy jest stosunkowo cienka. I takie rozwiązanie będzie chyba mniej sztywne niż adapter na oś. 

image.png.8cb7034bcd4bd1bdddbc687375f2134f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...