marianov_ Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 hej, właśnie zepsuł mi się mój Apple Watch i chcę zmienić na coś "sportowego". Tu moje pytanie co poradzicie, żeby współgrało z wahoo elemnt bolt v2 (+czujniki) tak żeby to miało ręce i nogi ? tzn. widziałem w np. Garminach, że zegarek pokazuje kiedy organizm jest np. zmęczony itd i tu moje pytanie czy po treningu z wahoo, garmin to uszanuje ? ofc inne marki też wchodzą w gre (łącznie z Wahoo rival). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Moim zdaniem jeśli ma to mieć sens to tylko wahoo rival i wspólna synchronizacja w aplikacji wahoo. By zegarek garmina "uszanował" Twój trening to będziesz musiał włączyć na nim osobno rejestrację aktywności. Co prawda move iq powinien sobie poradzić bez rejestracji aktywności, ale nie będzie to precyzyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 14 Października 2022 Udostępnij Napisano 14 Października 2022 To całe pokazywanie tego kiedy oraganizm jest zmęczony można o kand d**y rozbić. Sam znacznie lepiej będziesz tego świadom. Te wszystkie dodatki, poza rejestrowaniem trasy, należy traktować w większości jako ciekawostki, do których raczej jednak nie ma sensu większej wagi przywiazywać, ponieważ nierzadko pokazują bzdury. Co do duetu zegarek + komputerek rowerowy, na garminach, często dane z zegarka są sprzeczne z danymi z licznika. Moim zdaniem, jak nie biegasz, to możesz spokojnie sobie odpuścić zegarek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 21 Października 2022 Udostępnij Napisano 21 Października 2022 Cytat Te wszystkie dodatki, poza rejestrowaniem trasy, należy traktować w większości jako ciekawostki, Zgadzam się w całej rozciągłości. Nawet pomiar tętna w oparciu o który algorytm wymyśla efekty treningu jest mało dokładny. Np. Polar zaleca używanie pasa na klatkę piersiową - do zegarków za ~ 2 koła. Dodatkowo mam skopany barometr, który pokazuje bzdury odnośnie przewyższeń więc efekty moich treningów są wyssane z palca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianov_ Napisano 22 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2022 Domyślam się, że te wszystkie statystyki to "pic na wodę" ale jestem gadżeciarzem Chyba wybór padnie na Garmina i jakiegoś forerunnera' ponieważ ma w sumie wszystko (vo2max, monitorowanie snu itd). Wahoo niby fajny i mógłby z boltem gadać, ale zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 22 Października 2022 Udostępnij Napisano 22 Października 2022 Jeślibym miał brać forerunnera to 255, ale i tak wolałbym instincta 2. Moim zdaniem jedyne w czym zegarek sportowy ma radykalną przewagę nad telefonem to pływanie w basenie i na wodach otwartych. Nie kupiłbym zegarka bez wsparcia dla tych dwóch aktywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianov_ Napisano 22 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2022 @KSikorski akurat ja nie pływam w ogóle tak jak wspomniałem wyżej, dla mnie to bardziej gadżet który będzie coś tam miał. A przewaga zegarka sportowego nad telefonem jest taka, ze jest to zegarek, a nie telefon. Po co porównywać samochód z rowerem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 24 Października 2022 Udostępnij Napisano 24 Października 2022 (edytowane) W dniu 22.10.2022 o 11:14, marianov_ napisał: Domyślam się, że te wszystkie statystyki to "pic na wodę" ale jestem gadżeciarzem Rozumiem, mam tę samą przypadłość. Niemniej, nie warto przepłacać. Ja zaczynałem od Forerunnera 45. Ciągle miał problemy z synchronizacją z telefonem. Pomagało jedynie restartowanie zegarka. Po którymś restarcie już się nie włączył. Sklep był na tyle uprzejmy, że przyjął go w ramach 14 dni na zwrot, co jak sądzę zaoszczędziło mi czasu w związku z procedurą reklamacji. Doszedłem do wniosku, że Garmin za dużo cuduje z zegarkami - zbyt dużo funkcji, które komplikują albo nie działają. Kupiłem Vantage M - podstawowy wówczas model Polara. Zegarek bez dotykowego ekranu, z symboliczną wodoszczelnością, bez certyfikatów itp., bez testów, bez nawigacji. Nawet bez dźwięku, jedynie wibracja. Za to parował się z pasem na klatkę z Decathlonu czy czujnikiem mocy/kadencji Bontragera. W zasadzie tylko tego dźwięku brakowało. Tyle mogę mu wytknąć. Ale apetyt rośnie w miarę jedzenia. Kupiłem Grit X - możesz sobie poczytać w innym wątku, co mam mu do zarzucenia. Oczywiście rozczarowanie przyszło z czasem, na początku byłem nim zachwycony Generalnie - zbyt drogi gadżet. Sensowniejszą opcją dla mnie byłby chyba Vantage M2 ale jak przeczytałem na jakimś portalu biegowym recenzję - laurkę to się uśmiałem w duchu.... Jednak co innego dostać zegarek na testy, a co innego wydać za niego własne, ciężko zarobione pieniądze To taka ostatnia rada na koniec - opinie zawodowych recenzentów dziel na pół Edytowane 24 Października 2022 przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianov_ Napisano 25 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Dzięki wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi