ChuChu Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 Hej, Potrzebuję na szybko taśmę Tubeless, natomiast będzie używana pod dętki. Zależy mi żeby dobrze układała się na obręczy. Z racji że będzie pod dętkę, nie chcę wydawać milionów. Opcje mam w zasadzie dwie: https://allegro.pl/oferta/tasma-tubeless-wtb-tcs-26mm-x-11m-12623361415 https://allegro.pl/oferta/tasma-na-obrecz-caffelatex-tubeless-m-12083907772 Którą wybrać? Trezado odpada, podobnie jak poprzednia Vittoria, jest strasznie sztywna i szeleści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 Taśma tkaninowa scarpa dostępna na allegro. Tania i dobra, różne szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bob555 Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 (edytowane) Ja używam taśmy do pakowania europalet tzw bandownicy / bednarki. Są w różnych rozmiarach i grubościach. Jak masz kogoś gdzieś w magazynie albo pracującego w sklepie, to za free jest do dostania. Czasem można znaleźć tzw. taśmę kompozytową, ale raczej jest mało popularna na magazynach i spedycji. Ona jest chyba najlżejsza i najbardziej elastyczna. Edytowane 13 Października 2022 przez bob555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 13 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Zamówiłem taśmę WTB, bo była akurat na promocji. Do "druciarza" mi akurat daleko, a koszt dedykowanej taśmy nie jest szczególnie wysoki. Jak niby ta taśma do palet ma się trzymać na obręczy? Szukałem także Tesa 4289, ale jest kiepsko z dostępnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bob555 Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 (edytowane) Ta Tesa służy między innymi do "stabilizowanie ciężkich ładunków na paletach" czyli do tego samego co te bednarki To nie "druciarstwo" a "ekologia" . Ciśnienie dętki skutecznie dopycha do felgi. Na czas montażu przyklejam taśmą dwustronną w paru miejscach i jest git Nic się nie dzieje.. Znajdziesz na każdym magazynie albo gdzieś na zapleczu po dostawach. Ja taką mam: Taśmy kompozytowe - Trade Pack - Materiały opakowaniowe wysokiej jakości (trade-pack.pl) Edytowane 13 Października 2022 przez bob555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi