ChuChu Napisano 12 Października 2022 Napisano 12 Października 2022 Hej, Potrzebuję na szybko taśmę Tubeless, natomiast będzie używana pod dętki. Zależy mi żeby dobrze układała się na obręczy. Z racji że będzie pod dętkę, nie chcę wydawać milionów. Opcje mam w zasadzie dwie: https://allegro.pl/oferta/tasma-tubeless-wtb-tcs-26mm-x-11m-12623361415 https://allegro.pl/oferta/tasma-na-obrecz-caffelatex-tubeless-m-12083907772 Którą wybrać? Trezado odpada, podobnie jak poprzednia Vittoria, jest strasznie sztywna i szeleści.
KSikorski Napisano 12 Października 2022 Napisano 12 Października 2022 Taśma tkaninowa scarpa dostępna na allegro. Tania i dobra, różne szerokości.
bob555 Napisano 13 Października 2022 Napisano 13 Października 2022 Ja używam taśmy do pakowania europalet tzw bandownicy / bednarki. Są w różnych rozmiarach i grubościach. Jak masz kogoś gdzieś w magazynie albo pracującego w sklepie, to za free jest do dostania. Czasem można znaleźć tzw. taśmę kompozytową, ale raczej jest mało popularna na magazynach i spedycji. Ona jest chyba najlżejsza i najbardziej elastyczna.
ChuChu Napisano 13 Października 2022 Autor Napisano 13 Października 2022 Zamówiłem taśmę WTB, bo była akurat na promocji. Do "druciarza" mi akurat daleko, a koszt dedykowanej taśmy nie jest szczególnie wysoki. Jak niby ta taśma do palet ma się trzymać na obręczy? Szukałem także Tesa 4289, ale jest kiepsko z dostępnością.
bob555 Napisano 13 Października 2022 Napisano 13 Października 2022 Ta Tesa służy między innymi do "stabilizowanie ciężkich ładunków na paletach" czyli do tego samego co te bednarki To nie "druciarstwo" a "ekologia" . Ciśnienie dętki skutecznie dopycha do felgi. Na czas montażu przyklejam taśmą dwustronną w paru miejscach i jest git Nic się nie dzieje.. Znajdziesz na każdym magazynie albo gdzieś na zapleczu po dostawach. Ja taką mam: Taśmy kompozytowe - Trade Pack - Materiały opakowaniowe wysokiej jakości (trade-pack.pl)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.