czarnyblack Napisano 9 Października 2022 Udostępnij Napisano 9 Października 2022 (edytowane) Cześć, Posiadam rower na ramie NS Surge Evo - rozmiar L. Mój kokpit to mostek 50mm i kierownica PRO LT RISER 40/720/31,8 mm. Jakieś 4 tygodnie temu byłem w bikeparku, gdzie spędziłem cały dzień i od tego czasu strasznie bolą mnie małe palce u dłoni. Ostatnio pojeździłem trochę rowerem z tym bólem i podczas bunny hopa coś strzeliło mi w palcu na tyle mocno, że myslałem że mi coś pękło, bo ból był silny. Na szczęście nic poważnego się nie stało. Nie wiem czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? Mój wzrost to 187cm i 85kg wagi. Stoję teraz przed wyborem nowego mostka, ale może warto byłoby też zmienić kierownicę? Bólu w nadgarstkach nie mam żadnego. A ból palców pojawił się po raz pierwszy teraz. Fakt, że nigdy nie byłem wcześniej w bikeparku. Byłem totatalnie bez formy i jeżdziłem bez przerwy z 6 godzin. Jest też cień szansy, że po prostu organizm nie przywykł do takiego wysiłku, ale jeżeli ktoś ma podobny problem, to może coś podpowie. Edytowane 9 Października 2022 przez czarnyblack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 9 Października 2022 Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Idz i zapytaj fizjoterapeuty zanim cokolwiek wymienisz, ale jak na moje to się po prostu przeciążyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 9 Października 2022 Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Kwestia ciśnienia w oponach i widelcu i skuteczności hamulców. No i kwestia treningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Przy Twoich wzroście jazda na tak krótkim i niskim rowerze z pewnością powoduje duże obciążenie na kierownicy, a do tego trzymasz jeden palec na klamce, co wymusza silniejszy chwyt pozostałymi palcami. Miałem podobnie, tylko w dużo mniejszej skali po ostatnim wyjeździe do Bielska. Brak formy i siły w dłoniach też pewnie swoje robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnyblack Napisano 25 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2022 I wlasnie dlatego jestem na etapie poszukiwan nowej ramy. Szukam jakiegos fulla na kola 27.5, ale to graniczy z cudem ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 25 Października 2022 Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Ja tam bym namawiał na 29" ale jak szukasz 27.5 to tu masz fajnego Marina: https://pamirbike.pl/produkt/marin-rift-zone-27-5-3/ O ile jest w Twoim budżecie i skok 130/120 Ci wystarczy. Jak coś o większym skoku, to może Remedy? https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-trek-remedy-7-2022 Jak szukasz samej ramy, to pewnie będzie trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnyblack Napisano 25 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2022 Szukam wlasnie samej ramy, dlatego celuje w kola 27.5" Rower zlozylem na calkiem fajnych gratach, wszystko nowe i przejechane tyle co nic, dlatego chcialbym wszystko przelozyc do nowego roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi