Gość Paweł Napisano 6 Października 2022 Napisano 6 Października 2022 Cześć! Mam problem z nakreceniem sterów na widelec - gwint jest zjechany na górze. Czy próbować lekko skrócić kątówka widelec lub lepiej naprawiać gwint ? Do kogo zwrócić się z taką pracą? (Serwis rowerowy ?)
Mihau_ Napisano 6 Października 2022 Napisano 6 Października 2022 Trzeba nagwintować. Jak obetniesz to i tak będzie trzeba nagwintować. Raczej serwis bo kupować narzynki się nie opłaca.
Gość Paweł Napisano 6 Października 2022 Napisano 6 Października 2022 Dzięki za odpowiedź. Ok, ale zastanawiam się czy każdy serwis może to ogarnąć czy raczej szukać jakiegoś magika od obróbki metalu ? Może akurat ktoś z Warszawy i miałby do polecenia miejsce na takie zadanie?
J67 Napisano 8 Listopada 2022 Napisano 8 Listopada 2022 Widły jaguara mają inny gwint. Metryczny (?). Mnie kilka lat temu przegwintowali w pierwszym sklepie rowerowym za 20 zł.
Pytanie
Gość Paweł
Cześć! Mam problem z nakreceniem sterów na widelec - gwint jest zjechany na górze. Czy próbować lekko skrócić kątówka widelec lub lepiej naprawiać gwint ? Do kogo zwrócić się z taką pracą? (Serwis rowerowy ?)
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.