WitalijKlyczko Napisano 2 Października 2022 Napisano 2 Października 2022 Witam potrzebuję obręczy gravelowych 28" pod rower Esker 2.0 moje obecne koło sie troche wyósemkowało. Przeznaczenie: uniwersalne szutr, miasto, nierówności najlepiej aby było kompatybilne z: - hamulcami tarczowymi TEKTRO MD C550 - tarcze TEKTRO (160) - Dźwignie hamulca SHIMANO SORA R3000 Pozdrawiam
Mihau_ Napisano 2 Października 2022 Napisano 2 Października 2022 Kompatybilność kół z rowerem/obecnymi komponentami zależy od: - standardu mocowania piasty - standardu mocowania tarczy hamulcowej Żadnej z tej informacji nie podałeś;P Do tego zostaje kwestia budżetu
nossy Napisano 2 Października 2022 Napisano 2 Października 2022 Lekkie z wagą 1600-1700 gram z zaplotem 24/28h SP, 28/28h ew. 32/32h. W lemonie mają ciekawą propozycję na ztr grail, ale zaplot 32h, waga niecałe 1700gram. Jak podasz więcej info jak wspomniał @Mihau_ to może coś więcej podpowiemy.
ChuChu Napisano 3 Października 2022 Napisano 3 Października 2022 Ja mam te koła w Esker 4.0. Jestem z nich zadowolony, chociaż po sezonie wymagają nieco centrowania. https://lemonbike.eu/product/dt-swiss-xr361/#configuration Wybrałem piasty Novatec, żeby mieć bębenek z ABG i nie martwić się "wcinającą" kasetą w korpus. No i Endcapy pod oś 9mm kosztowały 0 zł, a nie dodatkowe 240 zł jak w przypadku DT Swiss. Niestety cena poszła MOCNO w górę. Dokładnie rok temu, kupiłem je z przesyłką za 1440 zł.
WitalijKlyczko Napisano 3 Października 2022 Autor Napisano 3 Października 2022 Piasta to SHIMANO ACERA M3050 mocowanie CenterLock Rower na zwykłe trasy do 150km i do pracy więc nie potrzebuje kół za 1500pln budżet powiedzmy że te 500 byłoby optymalnie 19 godzin temu, Mihau_ napisał: Kompatybilność kół z rowerem/obecnymi komponentami zależy od: - standardu mocowania piasty - standardu mocowania tarczy hamulcowej Żadnej z tej informacji nie podałeś;P Do tego zostaje kwestia budżetu
Mihau_ Napisano 3 Października 2022 Napisano 3 Października 2022 Dobra, bo informacji i tak nie uzyskamy. Mocowanie to centerlock a standard mocowania osi to qr. Cytat budżet powiedzmy że te 500 byłoby optymalnie To w sumie możesz losować co kupisz. Za te pieniądze kupisz gorszy badziew niż ten zamontowany fabrycznie. Oddaj koło do serwisu i niech je naprawią, 5 stów to nie jest budżet żeby myśleć o nowych kołach. Te 1500-1700 to mniej więcej pułap w jakim można kupić coś przyzwoitego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.