KNKS Napisano 2 Października 2022 Udostępnij Napisano 2 Października 2022 (edytowane) Jesienią i zima dużo jeżdżę na MTB. Oczywiście na zamleczonych kołach. W temperaturach zbliżonych do 0ºC, mleko którego używam - Syncros EcoSealant, niespecjalnie spełnia swoją rolę. To znaczy uszczelnia niewielkie przebicia, ale trwa to długo co skutkuje uwaleniem całego roweru i wszystkiego wokoło. Podobnie zachowuje się Caffelatex. Jeśli ktoś ma pozytywne doświadczenia, pod kątem niskich temperatur, z którymś z dostępnych uszczelniaczy to poproszę o opinie. Wszelakie gdybania proszę sobie odpuścić. FAKTY 😎 Edytowane 2 Października 2022 przez KNKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 2 Października 2022 Udostępnij Napisano 2 Października 2022 Jeździłem swego czasu na Orange Seal, tylko nie wiem czy jest dostępny w PL. Mają też wersje Subzero specjalnie na niskie temperatury. Byłem bardzo zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 2 Października 2022 Udostępnij Napisano 2 Października 2022 Ja używałem Stans race. Chyba się sprawdziło bo kapcia nie złapałem a po zimie pomimo trzymania roweru pod wiata nadal było płynne i działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 2 Października 2022 Udostępnij Napisano 2 Października 2022 7 godzin temu, KNKS napisał: Wszelakie gdybania proszę sobie odpuścić. FAKTY 😎 Fakty są takie że każdy uszczelniacz będzie działał gorzej w skrajnych temperaturach - niezależnie czy będą to mrozy czy upały. Mogą się różnić stabilnością - np. mój zachowuje się stabilnie przy - 20°C natomiast będzie mniej skutecznie uszczelniał niż przy +20°C i suchym powietrzu. Używałem kiedyś uszczelniacza (nie mojej produkcji) który rozszczelniał opony podczas dużych upałów i roweru nie można było zostawić na słońcu bo mleko dosłownie kipiało na rantach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 26 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 Zalane i przetestowane X-Sauce MTB + dodatek Spin Bits. Działa aż miło. Co do trwałości, na razie się nie wypowiem, sprawdzę co jest w środku za jakieś 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi