Skocz do zawartości

[TLR - Mleko na zimę] Jakie mleko na temperatury bliskie 0ºC ?

KNKS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jesienią i zima dużo jeżdżę na MTB. Oczywiście na zamleczonych kołach. W temperaturach zbliżonych do 0ºC, mleko którego używam - Syncros EcoSealant,  niespecjalnie spełnia swoją rolę. To znaczy uszczelnia niewielkie przebicia, ale trwa to długo co skutkuje uwaleniem całego roweru i wszystkiego wokoło. Podobnie zachowuje się Caffelatex.

Jeśli ktoś ma pozytywne doświadczenia, pod kątem niskich temperatur, z którymś z dostępnych uszczelniaczy to poproszę o opinie. Wszelakie gdybania proszę sobie odpuścić. FAKTY 😎

Napisano
7 godzin temu, KNKS napisał:

Wszelakie gdybania proszę sobie odpuścić. FAKTY 😎

Fakty są takie że każdy uszczelniacz będzie działał gorzej w skrajnych temperaturach - niezależnie czy będą to mrozy czy upały. Mogą się różnić stabilnością - np. mój zachowuje się stabilnie przy - 20°C natomiast będzie mniej skutecznie uszczelniał niż przy +20°C i suchym powietrzu.

Używałem kiedyś uszczelniacza (nie mojej produkcji) który rozszczelniał opony podczas dużych upałów i roweru nie można było zostawić na słońcu bo mleko dosłownie kipiało na rantach;)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Zalane i przetestowane X-Sauce MTB + dodatek Spin Bits. Działa aż miło. Co do trwałości, na razie się nie wypowiem, sprawdzę co jest w środku za jakieś 3 miesiące.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...