Prostart Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Witam. Planuje zmianę napędu z deore 10s na 11s. Głównym powodem takiego planu jest "dziura" we wszystkich dostępnych kasetach 10 biegowych pomiędzy 15 a 18 zębami ( przeskok o 3 - ja potrzebuję co 2) a bynajmniej w tych które mają największą koronkę min 42t. Proszę o opinie w który napęd "iść". Deorka która mam pracuje ogólnie bez zastrzeżeń jak dla mnie ( specyfikacja w załączniku) a planuje zakup slx - zestaw jak w załączeniu. Jazda generalnie XC maraton amatorskie, czasem jakiś wyścig 😉, czasem troszkę więcej bezdroży. Dziękuję za wszelkie sugestie i opinie 🙂👍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Najpierw kup manetkę i kasetę. Przerzutka m5120 da sobie z tym radę. Przerzutka SLX nic względem deorki nie wnosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 A zaoszczędzone na przerzutce pieniądze dorzuć do manetki M8000, pamiętaj tylko o doborze mocowania zgodnego z klamką hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Manetka m8000 ograniczy ew. upgrade hamulców w przyszlości (o ile już teraz nie będzie kolidować z klamką). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prostart Napisano 30 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Dziękuję bardzo za pomoc 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.