Prostart Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Witam. Planuje zmianę napędu z deore 10s na 11s. Głównym powodem takiego planu jest "dziura" we wszystkich dostępnych kasetach 10 biegowych pomiędzy 15 a 18 zębami ( przeskok o 3 - ja potrzebuję co 2) a bynajmniej w tych które mają największą koronkę min 42t. Proszę o opinie w który napęd "iść". Deorka która mam pracuje ogólnie bez zastrzeżeń jak dla mnie ( specyfikacja w załączniku) a planuje zakup slx - zestaw jak w załączeniu. Jazda generalnie XC maraton amatorskie, czasem jakiś wyścig 😉, czasem troszkę więcej bezdroży. Dziękuję za wszelkie sugestie i opinie 🙂👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 (edytowane) Najpierw kup manetkę i kasetę. Przerzutka m5120 da sobie z tym radę. Przerzutka SLX nic względem deorki nie wnosi. Edytowane 30 Września 2022 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 (edytowane) A zaoszczędzone na przerzutce pieniądze dorzuć do manetki M8000, pamiętaj tylko o doborze mocowania zgodnego z klamką hamulca. Edytowane 30 Września 2022 przez marcesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Manetka m8000 ograniczy ew. upgrade hamulców w przyszlości (o ile już teraz nie będzie kolidować z klamką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prostart Napisano 30 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Dziękuję bardzo za pomoc 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi