MikeSkywalker Napisano 7 Października 2022 Udostępnij Napisano 7 Października 2022 (edytowane) Ale jaki ma sens kupno Crossfire skoro to taka sama (pod względem geometrii) rama jak obecna i można wpakować 3500 w Prime? Edytowane 7 Października 2022 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 8 Października 2022 Udostępnij Napisano 8 Października 2022 (edytowane) Dlatego na poczatku napisalem, zeby inwestowac w Prime, albo kupic Crossfire. Ale czy widziales tego Prime? W jakim jest stanie i czy jest sens w niego pakowac? Jasne, ze osprzet bedzie wymieniony, ale rama tez w pewnym sensie sie zuzywa. Mozemy wpakowac 3500 zl w osprzet i co zrobisz jak za miesiac peknie rama? Kupujac nowy, a sprzedajac stary, zawsze cos sie odzyska, a dostajemy pelna gwarancje na calosc. Poza tym, sam zainteresowany nie jest ekspertem i sam sobie dobrze napedu nie skomponuje. I ostatnia kwestia to dostepnosc czesci. Momentami bywaly problemy z dostepnoscia podstawowych elementow eksploatacyjnych, a my tu mowimy o zachciankach. A i po wymianie calego osprzetu, zostanie mu kupka gratow z ktorymi bedzie sie uzeral z Januszami na olx i bedzie ganial do paczkomatu z paczkami po 30 zl zeby tego nie wyrzucac, bo na zapas nie ma sensu trzymac. Edytowane 8 Października 2022 przez Maciek.B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej.b Napisano 11 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2022 @Maciek.B pełen szacunek za ilość tekstu. Tak jak napisałeś samemu będzie mi ciężko skompletować i poprawnie wymienić osprzęt, biorąc jeszcze pod uwagę, że do najbliższego sklepu rowerowego mam 70 km to staje się pewnym problemem, wszystko musisz wyczytać w necie, zamówić, sprawdzić i może nawet uda się zwrócić jeżeli nie będzie pasowało.. Najbardziej optycznie podoba mi się scott. Dzisiaj testowałem to co było w moim rozmiarze czyli scott cross 40, roam 2 i kross - chyba evado, niestety treka ds 2 i 3 oraz crossfire nie było w moim rozmiarze. Kross wydawał mi się taki troszkę mały dla mnie, scott tak na pierwsze dotknięcie miał wg. mnie za wąską kierownicę, fajnie siedziało się i jechało na roam 2. Przetestowanie wszystkich rowerów w jednym sklepie wydaje mi się rzeczą nie do wykonania, a okazuje się że nawet odwiedzając kilka sklepów nie zawsze są dostępne wybrane modele w moim rozmiarze. W jednym ze sklepów bardzo zachęcano mnie do sprawdzenia treka ds 2 i oczywiście ds 3, jeżeli zechcę wydać około 3500 i będą dostępne w moim rozmiarze. Podobno trek ds 3 jest lepszy od ds 2, ale ma tylko jedną zębatkę z przodu i nie wiem czy jestem gotów na takie rozwiązanie. Teraz mam dwie zębatki z przodu i osiem z tyłu (46X30T i 11-34T) korzystam z przełożeń 1 zębatka z przodu obsługuje 4 z tyłu, czyli 8 możliwości, a w trek ds3 mam jedną zębatkę z przodu i 10 z tyłu czyli 10 możliwości ? Co do wagi, to dzisiaj zauważyłem, że zarówno scott jak i roam 2 miały plastikowe pedały a unibike chyba metalowe, tak jak pisał @Maciek.B takie pierdoły i podobne chyba robią różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi