PanMarcinPL Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Powitać, Na kolejny weekend, a dokładnie 8 października będę przejazdem w Krakowie i będę mieć pół dnia wolnego, więc zabieram rower. Czy możecie polecić mi jakieś fajne sprawdzone trasy pokroju enduro/trail? Po szybkim rozeznaniu się ciekawie wygląda Świnia w Lesie Wolskim, ale czy w tym lasku jest więcej dobrych trasek? Może w innym miejscu w okolicy niekoniecznie ten lasek, jakieś miejsce gdzie można pół dnia zabawić. Poradźcie coś. Jestem z Dolnego Śląska i tereny Krakowa są mi obce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Nie jestem miejscowy ale bywałem w lasku wolskim i to dobra miejscówka na spędzenie połowy dnia a nawet całego. Rzuć okiem na trailforks i wszystko będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Wolski jest w porządku. Bardzo urozmaicony teren, pofałdowany, dużo podjazdów... przeróżnych...długich, krótkich, stromych i łagodnych,. Fajnie tam jest ale trzeba powiedzieć sobie, że tren jest niewielki. Na pół dnia spoko ale warto by jakoś zaplanować żeby nie jeździć cały czas tymi samymi ścieżkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Może @Tyfon79 coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SieKreci1 Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Lasek Wolski nie jest zły na poszwędanie i pooglądanie, blisko na Zakrzówek (zalew), obok Skałki Twardowskiego, niedaleko klub kajakarski przy Wiśle, też fajsko, a potem jeszcze Kryspinów (zalew)... dużo miejscówek do zobaczenia... Nie wiem czy już ścieżka rowerowa poprawiona, kopców kilka w pobliżu, zależy jaka jazda preferowana. Faktycznie to niewymagające traski. Blisko do centrum, więc można też wskoczyć, ale sezon studencki się zaczyna więc kory będą wszędzie... Jak coś to z centrum 1,5h do Ojcowa masz, też spoko traska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 1 Października 2022 Udostępnij Napisano 1 Października 2022 W dniu 29.09.2022 o 09:29, chudzinki napisał: Może @Tyfon79 coś podpowie. Ja mieszkam przy Wieliczce wiec wypad w takie coś jak LW jest dla mnie całkiem bez sensu. Po drugie nawet taki Trupi Las blisko mnie czy ten LW to tak mały teren z taką ilością ścieżek, że jak tu cokolwiek polecić? Trzeba przyjechać i pokręcić w tym labiryncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi