alexsob Napisano 25 Września 2022 Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Czy możecie doradzić czy lepiej kupić np nowa przerzutkę acera 360 link: https://allegro.pl/oferta/shimano-rd-m360-przerzutka-tyl-7-8s-acera-12384681710 lub taką używkę Shimano Deore LX https://allegro.pl/oferta/przerzutka-tyl-deore-lx-rd-m569-stan-db-retro-11692514507 przynajmniej kółko jest metalowe znalazłem jeszcze coś takiego https://allegrolokalnie.pl/oferta/shimano-xt-przerzutka-tyl-rdm739-8speed-polecam-672 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 25 Września 2022 Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Za 130zł możesz kupić nowe alivio m3100, 9rz ale będzie pasować. https://www.centrumrowerowe.pl/przerzutka-tylna-shimano-alivio-rd-m3100-pd22735/?v_Id=158529&gclid=CjwKCAjw-L-ZBhB4EiwA76YzOZAPoARcVdLLEtTl3BK1zXWLpHAqHCn_WZM45FPLa-_NUjv4H-KTSBoCdbsQAvD_BwE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 25 Września 2022 Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Nie kupuj używanego złomu . W każdym razie nie przez neta . Jak ocenisz stan ? Ta Acera to taka podstawowa półka . Będzie działać . Alivio jest lepsza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexsob Napisano 25 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2022 26 minut temu, service.ant napisał: Za 130zł możesz kupić nowe alivio m3100, 9rz ale będzie pasować. https://www.centrumrowerowe.pl/przerzutka-tylna-shimano-alivio-rd-m3100-pd22735/?v_Id=158529&gclid=CjwKCAjw-L-ZBhB4EiwA76YzOZAPoARcVdLLEtTl3BK1zXWLpHAqHCn_WZM45FPLa-_NUjv4H-KTSBoCdbsQAvD_BwE Myślałem ze to Acera jest lepsza niż Alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 25 Września 2022 Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Na odwrót, Alivio lepsze od Acery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexsob Napisano 25 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2022 tylko ze te Alivio jest na 9 rz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 25 Września 2022 Udostępnij Napisano 25 Września 2022 To ile biegów ma przerzutka decyduje manetka, jeśli jest 9rz to będzie pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexsob Napisano 25 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Chyba jednak kupie ta używaną Deorkę..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 25 Września 2022 Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Wolisz poobcieraną przerzutkę z 1997 roku z luzami od nowej bo ma metalowe kółka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 26 Września 2022 Udostępnij Napisano 26 Września 2022 7 godzin temu, service.ant napisał: To ile biegów ma przerzutka decyduje manetka, jeśli jest 9rz to będzie pasować. Pod warunkiem, że jest to napęd 8/9s i z tego co pamiętam, chyba też 7s. 8/9s nie da się użyć z 10s. Kup coś nowego pod 8/9s, a nie jakiś antyk. W ogóle dlaczego chcesz zmieniać? Sama przerzutka dużo nie zmieni, jeżeli chodzi o pracę napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexsob Napisano 26 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Aktualnie mam założona jakąś Deorke i mam obawy że mi coś w niej pęknie pewnego dnia. Na pewno nadaje się do serwisu..Niewiem czy wszystko można serwisowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 26 Września 2022 Udostępnij Napisano 26 Września 2022 A ja mam obawy, że świat się skończy... Coś konkretnego o tym świadczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Września 2022 Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Te antyki zdarzają się w stanie idealnym od dobrych sprzedawców, jakby nikt ich nie używał.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 26 Września 2022 Udostępnij Napisano 26 Września 2022 @iks jasne że się zdarzają. Pytanie tylko, po co sobie tak komplikować życie? Gdybym miał jakiś rower z epoki i chciał go doprowadzić do perfekcji, to bym pewnie szukał. No ale patrząc na to co pisze autor i jak losowe przerzutki wrzuca, zapewne ma jakiś kompletnie przeciętny rower. Jaki jest cel w utrudnianiu sobie życia, skoro od ręki ma dostępne najnowsze modele, które być może są nawet lepsze niż te "antyczne"? Takie jest moje zdanie. A do autora: jeżeli przerzutka działa i wymaga serwisu, to... zrób serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 26 Września 2022 Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Jeśli z tyłu masz kasetę z największą koronką co najmniej 32T to możesz nabyć nową rd-m592. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xgrzehoox Napisano 26 Września 2022 Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Jak chcesz Acera to możesz też rozważyć Sunrace rdm41ld SGS Jest podobnej jakości ale taniej kupisz. Używane to nie wiadomo co trafisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 26 Września 2022 Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Absolutnie nie, ten sunrace to g... gorsze od tourneya. Regulowanie i eksploatacja tego to męka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xgrzehoox Napisano 26 Września 2022 Udostępnij Napisano 26 Września 2022 No u mnie śmiga jak złoto, z regulacją nie miałem żadnych problemów. Na moje jest lepsza nawet niż Altus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 26 Września 2022 Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Lepsza niż altus? Może dla portfela.. Niestety często muszę składać i regulować rowery z tą przerztuką i sunrace to definicja chińskiej tandety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xgrzehoox Napisano 27 Września 2022 Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Co tam jest problematyczne do regulacji w tym Sunrace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Września 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Prawdopodobnie to samo co w kasecie Shine soon i nie nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.