RabbitHood Napisano 25 Września 2022 Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Będzie szybko: po ostrym myciu całego napędu (1x), odtłuszczaniu i spsikaniu wd40 ; sprzęt zaczął chrobotać na skrajnych 2 przełożeniach i w zasadzie jedynie cichy jest na środku kasety. Na pedale czuje się drgania. Pewnie sam dojdę do tego co, ale jak ktoś będzie miał jakiś szybki pomysł to może obejdzie się bez rozbrajania całej piasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Września 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Wyszejkuj dobrze łańcuch, a przynajmniej od tego bym zaczął. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 25 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2022 (edytowane) No teraz tak właśnie w chałupie siedzę i mam pewne podejrzenia, że mogłem przesuszyć za bardzo łańcuch i za mało dać oliwy. Edytowane 25 Września 2022 przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 30 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Ponowne szejkowanie i zalanie olejem dało radę! Jak już 6 lat serwisuję własne rowery to takiego dziwnego chrobotania-ocierania w życiu nie słyszałem od strony łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi