RabbitHood Napisano 25 Września 2022 Napisano 25 Września 2022 Będzie szybko: po ostrym myciu całego napędu (1x), odtłuszczaniu i spsikaniu wd40 ; sprzęt zaczął chrobotać na skrajnych 2 przełożeniach i w zasadzie jedynie cichy jest na środku kasety. Na pedale czuje się drgania. Pewnie sam dojdę do tego co, ale jak ktoś będzie miał jakiś szybki pomysł to może obejdzie się bez rozbrajania całej piasty.
Mod Team bogus Napisano 25 Września 2022 Mod Team Napisano 25 Września 2022 Wyszejkuj dobrze łańcuch, a przynajmniej od tego bym zaczął.
RabbitHood Napisano 25 Września 2022 Autor Napisano 25 Września 2022 No teraz tak właśnie w chałupie siedzę i mam pewne podejrzenia, że mogłem przesuszyć za bardzo łańcuch i za mało dać oliwy.
RabbitHood Napisano 30 Września 2022 Autor Napisano 30 Września 2022 Ponowne szejkowanie i zalanie olejem dało radę! Jak już 6 lat serwisuję własne rowery to takiego dziwnego chrobotania-ocierania w życiu nie słyszałem od strony łańcucha.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.