krzywy187 Napisano 24 Września 2022 Udostępnij Napisano 24 Września 2022 Witam, posiadam rower Marin Rift Zone 1 2022 z damperem X-Fusion O2 Pro R, mam poprawnie ustawiony sag w granicach 25%, ciśnienie jest ciut większe niż w tabeli przewidziane dla mojej wagi. Generalnie nie narzekam na eksploatacje, chodzi wszystko gładko, zastanawia mnie czy to normalne że np. przy bunny hopie na płaskim oring schodzi do końca zakresu pracy, nie spada ze ślizgu (bo ślizg zawsze jest ciut dłuższy niż zakres pracy) ale mierząc miarką jest to ok. 50 mm (maks tego dampera) , przy jakiś małych dropach na płaskim jak się postaram to też uda mi sie to powtórzyć. Rebound ustawiony metodą krawężnikową. Czy to jest poprawna praca amortyzatora ? Czy powinienem się tym martwić ? Rama to jednozawias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 24 Września 2022 Udostępnij Napisano 24 Września 2022 dołóż tokeny i problem zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzywy187 Napisano 24 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2022 To na pewno przy kolejnym serwisie, ale czy jest możliwośc że tak poprostu działa powietrzny damper na pełnym zakresie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 24 Września 2022 Udostępnij Napisano 24 Września 2022 Damper jest tak zaprojektowany by działał całym skokiem. Jak nie dobijasz tak że to słyszysz i czujesz pod nogami to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzywy187 Napisano 25 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2022 Wiedza z doświadczenia własnego ? Masz tez powietrzny amor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 25 Września 2022 Udostępnij Napisano 25 Września 2022 nie, tak mi kolega mówil i nie, nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi