epon Napisano 23 Września 2022 Napisano 23 Września 2022 Temat smartfonów jest mi kompletnie obcy, a muszę dzieciakowi kupić nowy telefon, biorąc za wykładnie jego wytyczne to nic poniżej najnowszego iphona lub innego flagowca nie wchodzi w grę Ale może ktoś poleci coś niedrogiego a w miarę przyzwoitego, chętnie nie wydał bym więcej jak jakieś 600 - 700 zł, max 1000. Z tego co się orientuję to raczej bardziej do oglądania niż grania. Cytuj
Wojcio Napisano 23 Września 2022 Napisano 23 Września 2022 Ja bym proponował Xiaomi albo Samsung. Np. https://mi-store.pl/product-pol-1469-Smartfon-Xiaomi-Redmi-Note-10S-6-128GB-Onyx-Gray.html Dlaczego ten właśnie: bo w tej cenie ma wyjątkowo dużo pamięci operacyjniej i trwałej, sensowną wydajność i dobry ekran (AMOLED). Ja mam starsze Redmi 9 i jest OK (to Xiaomi to jeden z moich telefonów testowych). Unikałbym egzotycznych marek (bo jak się zbije ekran, to może być ciężko, słabo jest z aktualizacjiami), pokątnych źródeł zakupu (bo bez gwarancji). Jak strasznie chce iPhone, to mam do odsprzedania używany iPhone 7 w bardzo dobrym stanie, powiedzmy za 500PLN, ale to już model, który w tym roku nie dostał nowego systemu - będzie miał aktualizacje starego przez jakiś czas, ale używalny będzie maks 2 lata. Ale mimo, że sam chcę go sprzedać, to używane odradzam - na rynku jest sporo "zombi" poskładanych z przypadkowych komponentów. Proponuję też inne podejście - ja to stosuję - sobie kupić nowy telefon, a dziecku oddać własny, używany. Nowy telefon u dziecka to ryzyko kradzieży, żal jak potłucze itd. 1 Cytuj
epon Napisano 24 Września 2022 Autor Napisano 24 Września 2022 Dzięki zobaczę tego Redmi, mojego obecnego telefonu to nawet z dopłata by nie chciał Cytuj
mestofeles Napisano 24 Lutego 2023 Napisano 24 Lutego 2023 Wiem, że temat już stary, ale dlaczego nie Realme? Jest o klasę wyżej niż Xiaomiaki a cena baardzo przystępna. Cytuj
revolta Napisano 24 Lutego 2023 Napisano 24 Lutego 2023 Syn mój ma 11 lat ma realme 8 .upala God od 2 lat .nic się z tele nie dzieje. Spada czasem .sciaga gry filmy apki usuwa nic się nie dzieje wszystko hula Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi