Mixons Napisano 20 Września 2022 Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Hej, szukam kompletu błotników pełnych do roweru Cube Hyde Race, na oponach 1,60x28". Jeżdżę cały rok, tylko po mieście, zależy mi żeby błotniki były stabilne, żeby nie było słychać ich obijania itd. Chciałbym też, żeby były w miarę lekkie lub łatwe do ściągnięcia. Główny problem to nie wiem jakie błotniki będą pasować do mojego roweru, możecie coś poradzić i polecić? Raczej nastawiam się na jakieś SKS-y. Załączam zdjęcia otworów w rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 20 Września 2022 Udostępnij Napisano 20 Września 2022 (edytowane) Powinieneś mieć jeszcze otwór za mufą suportową na ,,poprzeczce " . Jeśli tak to każde klasyczne błotniki do kół 28" powinny pasować . Błotniki mają jakąś szerokość , często jest kilka wersji więc musisz zmierzyć u siebie szerokość opony i przestrzeni na błotnik . Na szybkie ściąganie nie nastawiałbym się . Edytowane 20 Września 2022 przez WaGiant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixons Napisano 20 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2022 (edytowane) Faktycznie jest coś takiego jak na zdjęciu. O ten otwór chodzi, rozumiem? Jeśli mam 42mm opony to np te błotniki będą pasować: https://www.centrumrowerowe.pl/komplet-blotnikow-rowerowych-sks-velo-42-urban-pd9540/ ? Czy muszą być parę cm szersze? Tak sądzę, ale wolę się dopytać. Jeśli muszą być szersze te by się sprawdziły: https://www.centrumrowerowe.pl/komplet-blotnikow-rowerowych-sks-routing-pd7525/?v_Id=148017 ? Edytowane 20 Września 2022 przez Mixons Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 20 Września 2022 Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Te z pierwszego linka to nie są klasyczne pełne błotniki . Taka hybryda . Mogą się telepać ale łatwiej je ściągnąć . Szerokość też raczej za mała , to tyle ile ma opona . Co prawda opona najbardziej chlapie ze środka ale boki też mogą coś zarzucić . Czy 46 będzie ok ? Dawne czasy kiedy używałem takich błotników , na pewno lepsze niż 42 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 21 Września 2022 Udostępnij Napisano 21 Września 2022 (edytowane) Polecam SKS EDGE AL 46: https://www.sks-germany.com/en/products/edge-al/ Teoretycznie są przeznaczone do opon o szerokości 40 mm ale u siebie mam dokładnie 43 mm i sprawdzają się bardzo dobrze. Edytowane 21 Września 2022 przez chrismel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 21 Września 2022 Udostępnij Napisano 21 Września 2022 Podpisuję się pod tym co napisał @chrismelMam te błotniki w swoim crossie i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixons Napisano 21 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2022 W takim razie zamawiam i mam nadzieję, że nie będzie problemu z montażem. Czy musieliście ściągać koła przy ich zakładaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixons Napisano 26 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2022 Po miesiącu użytkowania mogę śmiało polecić te błotniki, idealnie spełniają swoją funkcję i są stabilne, nic nie telepie i nie hałasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi