Thomass13 Napisano 30 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Jeszcze wpadłem w sumie na jeden pomysł. Od zawsze posiadałem jeden rower gdzie zakupiłem wtedy czujniki brytona (kadencja, prędkość). Po zmianie licznika na Garmin bardzo dobrze z nim współpracują. A że od niedawna mam drugi rower myślałem czy kupić komplet kolejnych czujników. Jednak po przemyśleniu za i przeciw doszedłem do wniosku że kupię tylko czujnik prędkości Garmin a kadencji będę przekładał do tego roweru gdzie aktualnie będę planował dalej jechać. Ceny takie są teraz że lepiej się zastanowić 100 razy zanim coś człowiek sobie kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 (edytowane) A po co Ci czujnik prędkości w szosie ? Z GPS będziesz miał dokładną prędkość. To nie MTB w lesie i niskie prędkości, częste zatrzymywanie etc. Ja bym dokupił samą kadencję jak nie masz miernika mocy w szosie. Przekładanie czujników na dłuższą metę jest strasznie upierdliwe. Dodatkowo jeśli chodzi o korbę i czujnik kadencji to nie ufam tym gumkom i mocuje taśmą izolacyjną. Edytowane 30 Września 2022 przez HarveyDent 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 30 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2022 (edytowane) Tak myślę że może masz jednak racje. W mtb fakt po lesie jazda to tam z tym sygnałem jest rożnie jak nie miałem czujnika głupiał. A to w takim razie zakupię czujnik kadencji do szoski. A ten kadencji brytona wleci do mtb z powrotem. Co czujnika kadencji mam go od kąt pamiętam na gumkach z zestawu i nigdy kadencji nie zgubiłem a tak jeżdzę od kąd pamiętam. Trzeba zwracaż uwagę co jakiś czas na gumkę czy gdzieś nie ma przetarć oraz sama gumka czy gdzieś nie jest za luźna. Edytowane 30 Września 2022 przez Thomass13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 (edytowane) Nie wiem jak innym ale mi nigdy przez kilkanaście już lat nie udało się zgubić czujnika kadencji ani prędkości (stary garminowski jeszcze był do tylnych widełek mocowany). Jeśli zdejmujemy czujniki tylko do wymiany baterii to jestem przekonany, że pozostaną na swoim miejscu baaardzo długo. Edytowane 30 Września 2022 przez schwinn0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Ja zgubiłem kadencję od Magene. Zimowa jazdy po lasach. Błoto, śnieg, lód, dużo syfu na ochraniaczach. Musiałem wtedy zerwać czujnik. Od tamtej pory do zestawu mocującego dorzuciłem trytytkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 1 Października 2022 Udostępnij Napisano 1 Października 2022 (edytowane) U mnie Kadencja Garmina też została w lesie, ale udało się ją odnalesc następnego dnia przy użyciu korelacji dystansu i odczytu kadencji. Od roku czujnik na trytytkach i jest ok Edytowane 1 Października 2022 przez PawelW84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 1 Października 2022 Udostępnij Napisano 1 Października 2022 Zgubić czyjnika kadencji mi sie nie udało ale raz było juz blisko. Po jakimś mega blotnym maratonie z bajorem po osie zsunął się z korby i zatrzymał na osi pedała. Nie wiem jakim cudem ta gumka nie spadła z zaczepów. Od tego czasu czarna taśma ilolacujna i spokój. Dodatkowo, skutecznie pełni funkcję dodatkowego zabezpieczenia przed wilgocią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 6 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2022 Czujniki kupione. Kadencji oraz prędkości od Garmin ale nowe bo jednak licznik też nowy więc niech posłużą długo. A z używka różnie bywa. Ostatnio przy zakupie używanego licznika się o tym przekonałem że czasem lepiej nowe kupić. Na szczęście nie było problemu ze zwrotem używki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 7 Października 2022 Udostępnij Napisano 7 Października 2022 Mnie czujnik kadencji drażni, mam nadzieję zastąpić go pomiarem mocy z odczytem kadencji 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 15 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2022 Pomiar mocy kwotowo to już trochę mnie przeraziła cena. Dlatego bezpiecznie zostaje przy czujniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi