piotr465pl Napisano 20 Września 2022 Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Witam, jako iż chciałem wymienić suport w rowerze, wykręciłem lewą stronę ( przeciw napędową ), jednak napędową nie i już było za późno na myślenie - bo starłem zębatki. Pytanie zasadnicze - rama do kosza? Czy da się coś sensownego zrobić w tym wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 20 Września 2022 Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Przeciąć w jednym miejscu i wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr465pl Napisano 20 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Tą nakrętkę tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 20 Września 2022 Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Nooo przecież nie ramę🙃 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Września 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Delikatnie podejść szlifierka, zeszlifować górę i dół na płasko i kluczem to złapać i powinno pójść. Jak nie to wybic os włożyć brzeczot i przeciąć jeżeli urwałeś ząbki to miska alu więc pójdzie łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr465pl Napisano 20 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Cytat urwałeś ząbki to miska alu więc pójdzie łatwo. Jeżeli miska to to o czym myślę, to to jest plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 22 Września 2022 Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Zrób może zdjęcie, będzie wiadomo o czym mówimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr465pl Napisano 22 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Przecialem w pol i dalej nie schodzi a zdjecie ma za duzy rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 22 Września 2022 Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Samo nie wyjdzie, trzeba jakoś kręcić, pewnie "ruskim kluczem" - młotkiem i przecinakiem Masz w sieci masę narzędzi do zmniejszania zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wildix Napisano 22 Września 2022 Udostępnij Napisano 22 Września 2022 W dniu 20.09.2022 o 19:57, piotr465pl napisał: wykręciłem lewą stronę ( przeciw napędową ), jednak napędową nie i już było za późno na myślenie hmmm... ale wiesz, że od strony napędowej jest lewy gwint, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr465pl Napisano 22 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Jwstem na takim etapie, wszystko wyglada w porzadku? Ogolnie nie wiem czy nie uszkodzone gwintu wyciagajac reszte z nakretki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr465pl Napisano 22 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2022 15 minut temu, wildix napisał: hmmm... ale wiesz, że od strony napędowej jest lewy gwint, prawda ? Wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 22 Września 2022 Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Nic nie wygląda w porządku. Nie wiem co ty przeciąłeś ale ośkę trzeba wybić, wyjąć łożysko i przeciąć miskę, która ci zostanie w ramie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr465pl Napisano 22 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Dobra jeszcze chyba nie za pozno bo suprot wybilem tylko zostala nakretka i jest tylko poczatek zniszczony pewnie. Tylko jak ja teraz odkrecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 22 Września 2022 Udostępnij Napisano 22 Września 2022 (edytowane) Teraz sobie przetnij w dwóch miejscach (tylko uważaj na gwint) i wydłub. Jak się nie chciało po dobroci wykręcić to teraz też nie pójdzie, tym bardziej, że nie ma za co złapać Edytowane 22 Września 2022 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr465pl Napisano 22 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Dobra juz wszystko mam. Tylko no niestety uszkodzilem gwint. Niby sie normalnie wkreca, do naprawy czy zostawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 22 Września 2022 Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Jak się dobrze wkręca to zostaw w spokoju, to tylko jakiś marny procent całości, nic się nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr465pl Napisano 22 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Okej dzięki wielkie Panowie za pomoc, było ciężko ale się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 22 Września 2022 Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Tylko przy wkręcaniu nowego suportu pamiętaj, aby tą śrubkę mocującą ślizg lekko wykręcić, bo jak wystaje za bardzo do środka mufy to może Ci się przekrzywiać suport i może nie chcieć poprawnie załapać zwojów gwintu. Dużo zależy od konstrukcji suportu, a właściwe grubości tulei, ale dla bezpieczeństwa lepiej tą śrubkę zluzować. Możliwe, że ta śrubka utrudniała również wykręcenie starego suportu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi