AdrianoPL83 Napisano 3 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2022 Dziękuję bardzo. Zamierzam pojechać w najbliższym czasie do Poznania i okolic w których mają sporo nowych i używanych rowerów, sporo na szczękach, jest w czym wybierać. Myślę że tam coś znajdę dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Października 2022 Udostępnij Napisano 3 Października 2022 No ogólnie takie "zagłębie handlarzy". Masz tego gościa od którego rower wrzuciłeś, szybkierowery, car-bike, bernarda. Na marginesie ci dodam, że to colnago z linku wisi już na OLX jakiś rok więc można coś ponegocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 3 Października 2022 Udostępnij Napisano 3 Października 2022 (edytowane) Przynajmniej część ze sprzedających posiada dowody zakupu więc najprościej byłoby zacząć od wykonania telefonów i zapytania o rocznik. Edytowane 3 Października 2022 przez Chociemir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianoPL83 Napisano 3 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2022 (edytowane) Cytat No ogólnie takie "zagłębie handlarzy". Masz tego gościa od którego rower wrzuciłeś, szybkierowery, car-bike, bernarda. Zgadza się, dlatego tam się wybiorę. Poza tym zamierzam podjechać jeszcze do sklepów z nowymi rowerami, może coś się znajdzie po drodze. Wisi bo mało kto chce rowery na v-brake, ten jest niby nowy. Negocjować? Oczywista sprawa, wszystko w granicach rozsądku. Ja sam się zastanawiam cały czas ale w końcu trzeba działać. Pod nosem mam tarmaca w moim rozmiarze ale na tiagrze i też nad nim myślę. Jeśli zaproponują mi dobrą cenę to się skusze na niego. CJest tylko jeden problem, chciałbym kasetę 12-25 gdzie stopniowanie jest od 12 do 19 co ząb, w 11 rzędowych tak jest, w tiagrze brakuje 16 i 18 i kaseta 12-28. 11 i 28 zębów mnie nie potrzebne na moje tereny. Edytowane 3 Października 2022 przez AdrianoPL83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 3 Października 2022 Udostępnij Napisano 3 Października 2022 Nie oczekuj w nowym rowerze kasety 12-25 bo rzadko takie w nowych bywają, niemal wszyscy dają na start "uniwersalną" 11-28 a taką kasetę do jeżdżenia po płaskim po prostu sobie ludzie dokupują. Malowanie tego fremsetu to 2021 (w 22 też takie jest). Też widziałem wcześniej ten rower i zastanawiające jest w nim to że Colnago tak skonfigurowanego roweru chyba nie ma w swoim katalogu. Albo ktoś ten/te rowery składa sam albo to przykre skutki uboczne braku części i ratowanie sytuacji tym co się udało kupić Włochom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Października 2022 Udostępnij Napisano 3 Października 2022 Cytat Albo ktoś ten/te rowery składa sam albo to przykre skutki uboczne braku części i ratowanie sytuacji tym co się udało kupić Włochom. @Fikander ogólnie normalka przy włoskich markach, że importuje się same framesety. Swoją drogą dystrybutorem colnago na PL jest Lang Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianoPL83 Napisano 3 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2022 (edytowane) Wiem że kasetę będę musiał dokupić wedle swoich potrzeb, zazwyczaj dają właśnie 11-28 ,11-32 . Źle zrozumiałeś moje słowa. Jeśli 2021 to spoko, świeży rower. Ja na stronie producenta byłem i takich nie widziałem. A co tam odbiega od normy włoskich rowerów? Edytowane 3 Października 2022 przez AdrianoPL83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 3 Października 2022 Udostępnij Napisano 3 Października 2022 Nic nie odbiega malowanie jest na bank z 21-szego. Colnago ten model sprzedaje z pełną grupą ultegry ale da się kupić sam ich frameset i złożyć na jakich się chce komponentach. To jest pewnie taki rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianoPL83 Napisano 3 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2022 No i super, dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianoPL83 Napisano 3 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2022 Nie będę klepał nowego tematu. Zapytam tutaj, czy kupując rower na 10 rzędowej Tiagrze można kupić 11 rzędowa kasetę 12-25, zdjąć ostatnia, największa zębatkę i zrobić 12-23? Zalezy mi aby mieć stopniowanie od 12do19 co jeden ząb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Października 2022 Udostępnij Napisano 4 Października 2022 1. Odległości pomiędzy koronkami są inne. 2. Skąd wiesz jakiego stopniowania kasety potrzebujesz skoro nie wiesz jaką będziesz miał korbę? 3. Do niczego nie jest w szosie potrzebne stopniowanie 18-19, przy tej prędkości sobie można "przepychać" bez żadnego problemu, tym bardziej na płaskim. Jak już masz wewnętrzną potrzebę kombinowania to wystarczy znaleźć coś, gdzie nie będzie 15-17 bo tę "dziurę" akurat czuć 4. Tym bardziej bezsensowne są Twoje dywagacje biorąc pod uwagę, że rowerem szosowym nie jeździsz i pojęcia nie masz jakich przełożeń będziesz używał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi