Skocz do zawartości

[szosa] v-brake czy hydraulika

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

No ogólnie takie "zagłębie handlarzy". Masz tego gościa od którego rower wrzuciłeś, szybkierowery, car-bike, bernarda.

Zgadza się, dlatego tam się wybiorę. Poza tym zamierzam podjechać jeszcze do sklepów z nowymi rowerami, może coś się znajdzie po drodze.

Wisi bo mało kto chce rowery na v-brake, ten jest niby nowy. Negocjować? Oczywista sprawa, wszystko w granicach rozsądku. Ja sam się zastanawiam cały czas ale w końcu trzeba działać. 

Pod nosem mam tarmaca w moim rozmiarze ale na tiagrze i też nad nim myślę. Jeśli zaproponują mi dobrą cenę to się skusze na niego. 

CJest tylko jeden problem, chciałbym kasetę 12-25 gdzie stopniowanie jest od 12 do 19 co ząb, w 11 rzędowych tak jest, w tiagrze brakuje 16 i 18 i kaseta 12-28. 11 i 28 zębów mnie nie potrzebne na moje tereny.

Edytowane przez AdrianoPL83

Nie oczekuj w nowym rowerze kasety 12-25 bo rzadko takie w nowych bywają, niemal wszyscy dają na start "uniwersalną" 11-28 a taką kasetę do jeżdżenia po płaskim po prostu sobie ludzie dokupują.

Malowanie tego fremsetu to 2021 (w 22 też takie jest). Też widziałem wcześniej ten rower i zastanawiające jest w nim to że Colnago tak skonfigurowanego roweru chyba nie ma w swoim katalogu. Albo ktoś ten/te rowery składa sam albo to przykre skutki uboczne braku części i ratowanie sytuacji tym co się udało kupić Włochom. 

Wiem że kasetę będę musiał dokupić wedle swoich potrzeb, zazwyczaj dają właśnie 11-28 ,11-32 . Źle zrozumiałeś moje słowa. 

Jeśli 2021 to spoko, świeży rower. Ja na stronie producenta byłem i takich nie widziałem.

A co tam odbiega od normy włoskich rowerów?

Edytowane przez AdrianoPL83

1. Odległości pomiędzy koronkami są inne. 

2. Skąd wiesz jakiego stopniowania kasety potrzebujesz skoro nie wiesz jaką będziesz miał korbę? 

3. Do niczego nie jest w szosie potrzebne stopniowanie 18-19, przy tej prędkości sobie można "przepychać" bez żadnego problemu, tym bardziej na płaskim. Jak już masz wewnętrzną potrzebę kombinowania to wystarczy znaleźć coś, gdzie nie będzie 15-17 bo tę "dziurę" akurat czuć

4. Tym bardziej bezsensowne są Twoje dywagacje biorąc pod uwagę, że rowerem szosowym nie jeździsz i pojęcia nie masz jakich przełożeń będziesz używał

• +1 pomógł 1