erni221155 Napisano 13 Września 2022 Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Witam kupuję przerzutkę do roweru dh i mam propozycję kupić sram gx lub shimano zee i nie wiem którą wybrać. Bardzo zależy mi na tym aly jak najlepiej naciągała łańcuch. Jeśli macie jakieś inne propozycje chętnie sprawdzę.Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 13 Września 2022 Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Obie są bardzo dobre. Pancerne i fajnie napinają, no może gx troszkę lepiej. Jeśli chodzi o nowe to różnica w cenie jest znaczna.. zee ok 200zł, gx ok 500-600zł. Ja osobiście bym wybrał zee ze względu na cenę 2-3 krotnie niższą niż sram. Jak połamiesz jedną to będziesz miał jeszcze na 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni221155 Napisano 13 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2022 @service.antok a gdyby tak kupić używka w dobrym stanie to patrzyłem na zee to w fajnym stanie jest za 140 zł a gx 199 zł opłaca się kupować tą zee czy lepiej dopłacić te 59 i mieć gx.A masz jeszcze jakieś ciekawe propozycje i co sądzisz o x0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carbonbike Napisano 13 Września 2022 Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Ja mam xx1 i jestem po 2800 km zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 13 Września 2022 Udostępnij Napisano 13 Września 2022 jeśli chodzi o używki to przy takiej róznicy cenowej gx się bardziej opłaca. Ale lepiej kup nówkę zee bo te przerzutki mimo, że pancerne to potrafią być ostro przer.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 13 Września 2022 Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Używana przerzutka może okazać się zajechana. Do trzymania łańcucha najlepiej kup dobry napinacz i prowadnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Września 2022 Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Kup Shimano, będziesz miał tańsze części zamienne i przede wszystkim możliwość przeserwisowania przerzutki. W SRAMie przestanie działać sprzęgło i przerzutka na śmietnik, a jeśli kupisz używkę to możliwe, że z już niedziałającym. P.S. SRAM napina mocniej jedynie na początku, z czasem zaczyna być coraz gorzej. W Shimano zawsze można trochę mocniej skręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni221155 Napisano 16 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2022 dzięki wszystkim za pomoc ale mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli bym założył shimano zee do tej kasety SRAM PG970DH to nie było by żadnego problemu? Pytam bo nie znam się jakoś bardzo a nie chce potem żałować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Września 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Września 2022 Jeśli przerzutkę kupisz pod 9 rzędów i z odpowiednim (krótkim) wózkiem to będzie wszystko działało poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 17 Września 2022 Udostępnij Napisano 17 Września 2022 @erni221155 będzie problem. Zee jest 10 rzędowa, jeśli chcesz ją założyć do kasety 9 rz. i chcesz by działało to prawidłowo to musisz kupić do tego manetkę srama x5 9rz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni221155 Napisano 17 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2022 @service.anta jeśli mam manetke sram x7 to będzie dobrze działało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 17 Września 2022 Udostępnij Napisano 17 Września 2022 jeśli jest 9 rzędowa to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni221155 Napisano 17 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2022 @service.antNo przy mojej przerzutce sram x9 działa wszystko bardzo dobrze więc raczej tak No dobra czyli każdą przerzutkę 10 s można przerobić żeby działała po kasetę 9 s? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
service.ant Napisano 17 Września 2022 Udostępnij Napisano 17 Września 2022 Nie każdą, ale zee + 9rz manetka srama to sprawdzone połączenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni221155 Napisano 17 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2022 Dobra mega dzięki za pomoc i miłego dnia życzę 🙃 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.