Skocz do zawartości

[Hiszpania MTB] Gdzie lecieć z rowerem MTB

Rafu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim,

Czy macie może jakieś godne polecenia miejsca w Hiszpanii, gdzie warto się wybrać samolotem z rowerem MTB? Zależy mi na w miarę bliskiej odległości fajnych tras MTB, może jakiś Trail Center, albo Bikepark, ale nic hardkorowego, powiedzmy, że na niebieskim poziomie trudności. Na tyle blisko, żeby logistyka na miejscu nie była dużym wyzwaniem. Jeśli przychodzą Wam do głowy inne kierunki, gdzie można się wybrać w październiku lub listopadzie, to niekoniecznie upieram się na Hiszpanię. Wiem, że jest Google, Trailforks i Skyscanner, ale mimo wszystko pomyślałem że nie ma to jak rekomendacja kogoś, kto był na miejscu i może coś powiedzieć z pierwszej ręki :)

Napisano

Jak dla mnie to kanary, konkretnie Gran Canaria. Ale nie wiem czy Ci podejdzie bo bikeparków tam nie ma. Moim zdaniem lecieć tam żeby po bikeparku jeździć to strata czasu.

Napisano

Być może się mylę ale taka Hiszpania to raczej pod szosę jest nastawiona. Pewnie jakieś tam trasy MTB by się znalazło ale nie spotkałem się jeszcze z takim wyjazdem stacjonarnym co by na MTB śmigali.

Napisano

Na kanale Dirt It More na YT Janek wrzucil dużo filmików z jego wyjazdów do Hiszpania do miejscówek enduro/trail podczas spedzania okresu zimowego. Warto tam spojrzeć bo było ich kilka i są dobrej jakości. Ale ogólnie to jest tam piach i sypkie kamienie ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...