Skocz do zawartości

[Rower crossowy] co wybrać do 4500

java777

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

Po przejechaniu się Kross Levelem 6.0 na kołach 2.25 na asfalcie stwierdziłem że kupno MTB gdzie 80% jazdy to miasto + 20% ścieżki szutrowe itd jest bez sensu.

Przewertowałem temat @jajacek 

Szukam czegoś na powietrznym amorze. Fajnie jakby miał opony 1.75 żeby trochę pośmigać offroad :). Jednak dostępność tych modeli jest bardzo mierna. Mam do kupienia

1) Romet Orkan M 19' Kod producenta:R20K-CRO-28-19-P-471 za 4000 zł - nowy w kartonie od prywatnej osoby. 

2) KELLYS Phanatic 70 rozmiar M za 4700 zł ze sklepu.  https://kellysbike.com/pl/cross-c928/phanatic-70-p67915 

Kellys podaje że M jest od 166-182. Obawiam się że może być za mały.  

3) Riverside 920 w rozmiarze L  https://www.decathlon.pl/p/rower-crossowy-riverside-920/_/R-p-300795  Obawiam się że musiałbym wymienić korbę na 40. Powinna wejść? 

Na 182 cm wzrostu, długie ręce, przekrok myślę że też z 2 cm więcej niż standardowy przy tym wzroście.

Czy znajdę coś lepszego w tej kwocie?

Napisano
45 minut temu, java777 napisał:

Riverside 920 w rozmiarze L

Zdecydowanie najlepszy stosunek ceny do klamotów, niestety raczej niedostępny, zostały tylko S i są przecenione więc pewnie czyszczą magazyn). Na przód 40T powinno wejść.

Cytat

unibike viper gts 2022

Amortyzator sprężynowy, i to raczej z tych kiepskich.

Napisano

Jak w takiej cenie jest do kupienia ten Kellys to warto. M-ka nie będzie za mała, to 19", spokojnie na 180 czy nawet nieco więcej. Ustawisz sobie rower pod siebie sztycą i ew. zmianą mostka. 

Druga wskazana opcja - Roam 1 też okej. 

Trzecia - Viper, też solidny rower. Tylko trzeba zmienić widelec na starcie na powietrzny, i teoretycznie idzie się domknąć w budżecie sprzedając sprężynowy (ale z manetką). 

Kwestia dostępności - kluczowa. 

Roam byłby na ten wzrost idealny, bo ich Lka to 20".

Napisano

@java777

prawda jest taka, że w tym budżecie z powietrznym amorkiem dużego wyboru nie masz. Stąd inne propozycje.

Kellys w tej cenie ma ciekawe podzespoły, ale Giant Roam 1 mocno nie odstaje, a pewnie jest lżejszy, ma wygodniejszy napęd 2x, nowocześniejszą geometrię. Pozostaje kwestia dostępności i dopasowania rozmiaru.

Napisano
1 godzinę temu, java777 napisał:

Panowie zależy mi na amorze powietrznym, a niektórzy na siłę próbują przekonywać do swoich racji... 

:D

No jak już wydawać 4700 na Kellys z napędem 3x10 z zeszłego wieku, lepiej kupić teraz w promocji Canyon Pathlite 6.0 za 4900.

Napisano

@remover Dzięki. super propozycja Wydaje się super tylko czy korba 36T z przodu to jednak na crossie nie za mało? I Pytanie bo rozmiar M jest od od 174 cm. a nie widzę wcale L. Obawiam się czy nie będzie za mały?

Napisano

Tam jest korba m8100 z direct mount od Shimano. Chińczycy już zrobiły zębatki do 40t. Jak masz awersję do chin, to poszukaj może Garbariuk lub ktoś jeszcze ma to samo w ofercie. Ale i tak, nie zapominaj że tam kaseta od 10, nie od 11, więc masz +10%.

A mi pokazuję że wszystkie rozmiary są dostępne od xs do xxl.

• 1 miesiąc temu...
Napisano
W dniu 13.09.2022 o 11:56, remover napisał:

:D

No jak już wydawać 4700 na Kellys z napędem 3x10 z zeszłego wieku, lepiej kupić teraz w promocji Canyon Pathlite 6.0 za 4900.

Podepnę się pod temat.

Czy Canyon często ma promocje? Zastanawiam się nad Pathlite 5. Za 4 899 zł to trochę za drogo, ale gdyby było w okolicach 4 tys. zł to bym się poważnie zastanowił ;)

Napisano

Jeszcze pare lat temu jesień to był nie tylko w Canyonie czas wyprzedaży. 
W ostatnich szalonych trzech sezonach praktycznie ich nie było. 
Tej jesieni obniżka w Canyonie pojawiła się na krótko ale z tego co widzę wszystko wróciło do stanu przed wyprzedaży. Mają sporo rowerów w Outlecie ale tam obniżki są naprawdę symboliczne jak za rowery ze zwrotów 😕

Podsumowując ja bym nie liczył na rabaty z Canyona zwłaszcza przy obecnym kursie euro🤔😕

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...