Aki_KSC Napisano 11 Września 2022 Udostępnij Napisano 11 Września 2022 Witam. Poszukuję osłony na korbę łańcucha do roweru górskiego MHT 200 Extreme (48 zębów, 5 śrub o rozstawie 10cm). Przeszukałam wydaje mi się dość porządnie Internet (sklepy rowerowe, serwisy aukcyjne, "chińskie markety") ale jest bardzo kiepsko, bo jeśli są takie osłony to na jakiś cienki gwint, a u mnie są śruby (zdjęcie w załączniku). Czy ktoś ma pomysł jak/gdzie tego szukać? A może ktoś posiada akurat taki model u siebie, który już się nie przyda? W dwóch sklepach rowerowych poradzono mi, aby zwrócić się do producenta roweru, niestety nie wiem co to za firma... Zdjęcie Z góry dzięki za każdą pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Września 2022 Udostępnij Napisano 11 Września 2022 Ale gdzie widzisz problem? Trzeba sobie kupić coś co może w miarę pasować i dostosować do swojego roweru, to nie będzie trudne, osłony są z tworzywa sztucznego a nie grubej stali Nikt nie robi dedykowanych osłon do jakiś nołnejmowych korb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xgrzehoox Napisano 11 Września 2022 Udostępnij Napisano 11 Września 2022 https://allegro.pl/oferta/oslona-korby-mtb-treking-3-rzed-48z-na-5-srub-12257536903 Gwint to plastik, łatwo nawiercisz. Nie widzę problemu również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aki_KSC Napisano 12 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2022 Wiadomo, dosztukowywanie to zawsze jakaś opcja, myślałam że może da się to gdzieś znaleźć. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.