Skocz do zawartości

[Stery] Łożyska do Cannondale Scalpel Si

feru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,  potrzebowałbym dane wymiary łożysk jakie są w tym modelu,  wstępne wymiary mam ale nie jestem pewien co do kątów.  Znalazłem taki zestaw "Cannondale Scalpel Si M - XL Headset, Si to Tapered, K35019" ale nie ma opisu.  Wymiary które zmierzyłem to dolne  51,8x40x8  górne 41x30,2x6,3 , nie wiem czy prawidłowe i i czy górne kąty to 36/45 ?  Ktoś już wymieniał, jakiś symbol ?

• Mod Team

A tam będzie lefty czy inny widelec docelowo ? Bo w zależności od modelu to bedzie inaczej. Te starsze gdzie fabrycznie był lefty, lefty ma być i by założyć cos innego trzeba adaptery. Te nowe canondale gdzie jest juz lefty ocho maja zwykła główkę ramy i można normalny widelec założyć bez zabawy. Pytanie o którą ramę pytasz. Najlepiej podaj rocznik to ci znajdę jak mi sie uda cały tech doc z canondale. 

Nie mój rower, z tego co odczytałem z foto to rocznik 2019. "Miski" są ok tylko te łożyska trzeba wymienić :).  Najbardziej zależy mi na wymiarach łożysk bo sobie poszukam i dopasuję.    Znalazłem na allegro opis ze ktoś kupił dolne  51,8x40x8  36/45 i pasuje do Cannondale scalpel si 2 carbon, 2019r lefty . Czy górne też będzie 36/45

1.jpg

2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...