feru Napisano 11 Września 2022 Udostępnij Napisano 11 Września 2022 Witam, potrzebowałbym dane wymiary łożysk jakie są w tym modelu, wstępne wymiary mam ale nie jestem pewien co do kątów. Znalazłem taki zestaw "Cannondale Scalpel Si M - XL Headset, Si to Tapered, K35019" ale nie ma opisu. Wymiary które zmierzyłem to dolne 51,8x40x8 górne 41x30,2x6,3 , nie wiem czy prawidłowe i i czy górne kąty to 36/45 ? Ktoś już wymieniał, jakiś symbol ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Września 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Września 2022 A tam będzie lefty czy inny widelec docelowo ? Bo w zależności od modelu to bedzie inaczej. Te starsze gdzie fabrycznie był lefty, lefty ma być i by założyć cos innego trzeba adaptery. Te nowe canondale gdzie jest juz lefty ocho maja zwykła główkę ramy i można normalny widelec założyć bez zabawy. Pytanie o którą ramę pytasz. Najlepiej podaj rocznik to ci znajdę jak mi sie uda cały tech doc z canondale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feru Napisano 11 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2022 Nie mój rower, z tego co odczytałem z foto to rocznik 2019. "Miski" są ok tylko te łożyska trzeba wymienić . Najbardziej zależy mi na wymiarach łożysk bo sobie poszukam i dopasuję. Znalazłem na allegro opis ze ktoś kupił dolne 51,8x40x8 36/45 i pasuje do Cannondale scalpel si 2 carbon, 2019r lefty . Czy górne też będzie 36/45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Września 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Września 2022 Z tego co pamiętam górne będzie 41.8 ale jutro w robocie zerknę jak nie zapomnę. https://www.scribd.com/document/550024161/2019-Cannondale-Tech-Book-101718 tu znalazłem tech doc ale jest zabezpieczony ale niby jest free trial na 30 dni., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.