cwic Napisano 9 Września 2022 Udostępnij Napisano 9 Września 2022 Witam, Próbuję odkręcić kasetę w Krossie Hexagon 3 (z2007roku). Mam klucz do kaset, klucze nasadowe i nawet bacik prowizoryczny ogarnąłem. Ale w moim modelu klucz się nie kreci jak kręcę kasetą, pomyślałem to nawet lepiej bo bacik nie potrzebny, ale jak zacząłem kręcić to jak zaspawane, nie mogę tego ruszyć nawet z przedłużką 40cm. Czy jest tam jeszcze coś o czym nie wiem? Link do filmiku z kasetą: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 9 Września 2022 Udostępnij Napisano 9 Września 2022 Z wolnobiegiem... https://www.google.com/search?client=opera&hs=Y7i&tbm=vid&sxsrf=ALiCzsaHO-9ygLdP-cF6Evzt546_NRR0hg:1662734136329&q=jak+odkrecic+wolnobieg&sa=X&ved=2ahUKEwjS4LSs94f6AhUumIsKHQOJBNoQ8ccDegQIChAD&biw=1280&bih=860&dpr=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cwic Napisano 9 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2022 Zwróć uwagę na to że klucz do kaset nie kręci się gdy kręcę kasetą. Czy po prostu jest to tak mocno zapieczone? Czy coś przeoczyłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
testudo Napisano 9 Września 2022 Udostępnij Napisano 9 Września 2022 Przeoczyłeś to, że masz wolnobieg nie kasetę. Wszystko masz w podlinkowanych wyżej linkach. Czasem trzeba użyć naprawdę dużej siły żeby to odkręcić. Nie potrzebujesz tu bacika. Proponuję zaprzeć dobrze koło o ścianę i przyłożyć sporo siły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemotk Napisano 9 Września 2022 Udostępnij Napisano 9 Września 2022 Odkręcałem u mnie kilka dni temu. Takim kluczem https://allegro.pl/oferta/klucz-sciagacz-do-wolnobiegu-typu-shimano-nowy-10848882391 Nie było łatwo to odkręcić. Włożyłem ten klucz w imadło i kręciłem kołem to w końcu poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Września 2022 Udostępnij Napisano 9 Września 2022 Wolnobieg "dokręca się" podczas pedałowania więc po tylu latach dokręcił się dość mocno😁 Patent z wkręceniem klucza w imadło i kręceniu kołem sprawdzony, polecam. Ewentualnie jeśli masz jakiś warsztat samochodowy niedaleko to ci kluczem udarowym ogarną bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.