RafalBolivara Napisano 8 Września 2022 Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Cześć Panowie. Przeszukałem Google i nie znalazłem odpowiedzi. Pewnie jak większość z was, 90% czasu jeżdżę na 6,7,8 zębatce. Fajnie by było móc wymienić tylko te , zamiast całej kasety. czy to opłacalny biznes ? Są takie kasety 8rzędowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 8 Września 2022 Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Kasety ośmiorzędowe są rozbieralne, wystarczy rozwiercić lub zeszlifować końcówki nitów spinających zębatki. Kasety 8 speed kosztują kilkadziesiąt złotych z tego względu jakiekolwiek kombinowanie z wymianą kilku zębatek jest operacją nieopłacalną. No chyba że chcesz zrobić własną autorską kombinację stopniowania kasety to wtedy to ma sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 8 Września 2022 Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Godzinę temu, RafalBolivara napisał: Pewnie jak większość z was, 90% czasu jeżdżę na 6,7,8 zębatce. My wiemy czym jest kadencja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 9 Września 2022 Udostępnij Napisano 9 Września 2022 6 godzin temu, RafalBolivara napisał: Pewnie jak większość z was, 90% czasu jeżdżę na 6,7,8 zębatce. Ja bym raczej stawiał, że większość forumowiczów, bardzo rzadko używa trzech najmniejszych zębatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 9 Września 2022 Udostępnij Napisano 9 Września 2022 12 godzin temu, RafalBolivara napisał: Pewnie jak większość z was, 90% czasu jeżdżę na 6,7,8 zębatce. 6/7/8 to te małe czy te duże? Bo jeżeli zajeżdżasz głównie biegi ekstremalne, to masz albo za mały, albo za duży blat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalBolivara Napisano 9 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2022 6,7,8 to najmniejsze zębatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Września 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2022 19 godzin temu, JWO napisał: Ja bym raczej stawiał, że większość forumowiczów, bardzo rzadko używa trzech najmniejszych zębatek. Ja ich praktycznie nie używam. Chyba ze w moim enduro ale z przodu jest 28 wiec trzeba. Jeżeli natomiast chodzi o kupno zębatek, dostępne do tylko do XT i XTR i tylko 10, 11 i 12 biegów obecnie. Choć do 10 to bym nie był taki pewny. No i tylko 11 i 13/12t w zależności od modelu. W dodatku ciężko to znaleźć. Polecam przebranżowić się na kadencyjność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 10 Września 2022 Udostępnij Napisano 10 Września 2022 Małe zębatki sprzedaje też sunrace do części z swoich kaset. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Września 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Września 2022 Problem polega na tym ze jak sobie kupisz zębatkę z sunrace albo XTRa do kasety np deore to to nie będzie działać, wycięcia, i zęby są inaczej ułożone i będą spore problemy ze zmiana biegów, jak już wrzucisz to pojedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.