PawelW84 Napisano 8 Września 2022 Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Poszukuję jakiejś bluzy rowerowej na wiosnę i jesień. Obecnie użytkuje taką bluzę https://www.decathlon.pl/p/kurtka-rowerowa-meska-mtb-xc-rockrider-dlugi-rekaw/_/R-p-323828?currentPage=6&filter=all&mc=8578829&c=Bordowy&transactionId=7-2363-2363-20201223134452-11-7324 i zasadniczo jestem z niej zadowolony. Ma fajny ocieplany przód i oddychające plecy. Czy ktoś mógłby polecić coś podobnego od innego producenta ? Co sądzicie o ENDURA Xtract Roubaix https://www.centrumrowerowe.pl/bluza-rowerowa-endura-xtract-roubaix-pd17248/?v_Id=120436 Nada się ?? A może macie coś innego producenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 10 Września 2022 Udostępnij Napisano 10 Września 2022 https://www.castelli-cycling.com/PL/en/Men/Cycling/Top/Jackets/Cold/PERFETTO-ROS-LONG-SLEEVE/p/4519500_710 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 11 Września 2022 Udostępnij Napisano 11 Września 2022 (edytowane) Są jeszcze modele gore wear z windstopperem. Trochę tańsze od castelli, ale też trochę gorzej wyglądające. Są też modele od np. santini (np.p vega) znajomy ma i jest bardzo zadowolony. La Passione też ma takie bluzy, polski quest też ma, tak samo jak martombike (ale nie miałem i opinie różne słyszałem choć zazwyczaj pozytywne) Edytowane 11 Września 2022 przez hulk14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 18 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2022 Kupiłem tego Endura Xtract Roubaix i jako kurtka na wiosnę i jesień powinna się sprawdzić. Teraz rozgladam się za czymś zimowym. Niestety, jest drogo. W zeszłym sezonie jeździłem w Endura Windchill II i zakładając ją na termika z merynosa było OK Patrzyłem na: Castelli Perfetto ros to jakieś 800-900 zł, gore-tex na przodzie na pewno robi tu robotę, czy to jest w jakiś sposób ocieplone ? Krój jest chyba dość szosowy? Santini ma Vega Extreme i Vega Multi, z polarteca lataja po około 800 i też wygladaja na raczej szosowe Quest Elements Marathon też tani nie jest i oparty na jakiejś autorskiej membranie więc troche nie wiadomo czego się spodziewać. Krój szosa. Martombikes - mam używam, jestem zadowolony z każdego ich produktu na szosę ( kurtki nie mam) ale na mtb to się nie nadaje, jest obcisłe, a w lesie wśród gałęzi raczej szybko zakończy swój żywot bo się poharata, pozaciąga itp Znalazłem jeszcze: ENDURA Pro SL Primaloft II ENDURA MT500 Freezing Point , ale nie wiem czy to nie będzie za ciepłe. Zimą jeżdżę intensywnie i wolę ubierać się warstwowo. Ktoś coś podpowie, bo ta castelli mimo ceny kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 18 Września 2022 Udostępnij Napisano 18 Września 2022 Castelli jest w większości BARDZO dopasowane, w następnym tygodniu ma przyjść do mnie perfetto light, to się naocznie przekonam, ale zamówiłem też rękawiczki castelli i ich rozmiar to jakiś żart Zamówiłem m i l, do l nie jestem w stanie włożyć nawet części dłoni bez kciuka... W chibie mam rozmiar m/l, m jest dopasowany, w l mam nieco luzu. Zwykłe perfetto jest nieco ocieplone, jest jeszcze gabba, która chyba nieco mocniej , ale zimowa wersja to alpha ros. Jak chcesz coś niedopasowanego, to możesz sprawdzić gore wear C5 WINDSTOPPER THERMO TRAIL. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 19 Września 2022 Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Przyszła paczka. O dziwo, perfetto light pasuje niemal idealnie na moją obecną sylwetkę, choć mogłaby być dłuższa. Jeżeli zdecydujesz sie zamówić perfetto od castelli (czy coś innego od nich), to zalecam patrzeć na wymiar koszulek w tabelce, a nie na sam rozmiar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 19 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2022 To Gore C5 wygląda fajnie ale nigdzie w Polsce nie jest dostepne 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 19 Września 2022 Udostępnij Napisano 19 Września 2022 (edytowane) Możesz spróbować poszukać na amazonie, albo zamówić z oficjalnego sklepu gore wear, na zalando też mają odzież od gore wear Edytowane 19 Września 2022 przez hulk14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 19 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Będę musiał poszukać. Widziałem też że Rose ma je w swojej ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 20 Września 2022 Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Miałem/mam kilka rzeczy Gore, ale wolę produkty Castelli. Warto również spojrzeć na Sportfula. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 20 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Dorwałem Gore, właśnie czekam na paczkę z Niemiec. Zobaczymy O sportfulu nie słyszałem. Popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Castelli Perfetto można poszukać taniej np. na olx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 28 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Przyszło Gore Wear C5 WINDSTOPPER THERMO TRAIL Bardzo fajna kurtka, ładnie wykonana. Kilka kieszonek zawsze się przyda. Krój rowerowy ale nie obcisły jak na szosę. Kurteczka w rozmiarze L ( przy 190 cm wzrostu i 87 kg wagi) zostaje ze mną. Kosztowała 103 euro w bike24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 28 Września 2022 Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Jak wziąłeś z żółtymi wstawkami, to uważaj, ponieważ lubi się brudzić i ciężko ją później wyczyścić (jak to często bywa z membranami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 28 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Chciałem czarne ale 80 euro różnicy w cenie spowodowało, że wziąłem granatowo-szare. Nie lubię jaskrawych kolorów do lasu. Przy ciuchach membranowych zasada jest prosta. Brud powyżej 1 cm sam odpada, a wszystko poniżej pierze się w nike wax i 30 stopniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemotk Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 W dniu 28.09.2022 o 11:29, PawelW84 napisał: Kurteczka w rozmiarze L ( przy 190 cm wzrostu i 87 kg wagi) zostaje ze mną. Na bike24 jest jeszcze tylko rozmiar S dostepny. Ja jestem 20cm nizszy od Ciebie i tak myślę czy S nie bedzie za mały. Bardzo ta L'ka dopasowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 12 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2022 Nie. Nie jest obcisła, zostawiłem sobie miejsce na warstwy pod spodem. Sam krój też nie jest obcisły, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 27 Października 2022 Udostępnij Napisano 27 Października 2022 Też właśnie rozglądam się za bluzą i kamizelką, chciałbym wziąć coś Castelli, tak z ciekawości. Jak wygląda ich rozmiarówka? Mam od dwóch lat Endurę Xtract, jak w pierwszym poście i rozmiar S leży idealnie. Mam też kilka bluz z krótkim rękawem od Raphy - też S, minimalnie przyciasne ale M jest zdecydowanie za duże. @hulk14@Chociemir jesteście w stanie powiedzieć czy Castelli będzie mniejsze niż Endura/Rapha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 27 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2022 Dla mnie Xtract przypasował w rozmiarze L. Leży na mnie swobodnie, nie opina. Mam tez od nich krótkie spodenki SingleTrack Lite w rozmiarze L, które są nieco za luźne, z kolei M nie idzie zapiąć. Tymczasem gdy długie spodnie SingleTrack i SingleTrack Liner Shorts w rozmiarze L są idealne. Jeśli chodzi Castelli wczoraj mierzyłem - Kurtka rowerowa Castelli Squadra Stretch i tu z rozmiarówki wychodzi mi XL, przezornie zamówiłem XXL i XXXL bo wszyscy straszą że Castelli ma małą rozmiarówkę a ja kurtkę przecież będę zakładał na bluzę. No i tu zdziwko XXXL jest workowate, XXL ledwo się opina na kurtce/bluzie. Czekam na XL, zobaczymy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 27 Października 2022 Udostępnij Napisano 27 Października 2022 (edytowane) Godzinę temu, marcesco napisał: @hulk14@Chociemir jesteście w stanie powiedzieć czy Castelli będzie mniejsze niż Endura/Rapha? Każda z tych firm ma różne kroje dla różnych modeli, więc ciężko powiedzieć jednoznacznie... Np. kurtka endura gridlock 2 jest na mnie workowata, ale już z dopięciem koszulki endura fs 260 pro w tym samym rozmiarze miałem problem... Osobiście zamówiłem 3 rzeczy od casteli: koszuko-kamizelkę perfetto light, jakąś koszulkę ze środka oferty (nie pamiętam modelu) oraz koszulkę bez rękawów, wszystko w tym samym rozmiarze. Wedle rozmiarówki miałem maks w klatce co zalecali dla tego rozmiaru (i rozmiarówką bym się sugerował, a nie samym s, m, l, xl itd.). Perfetto light leży idealnie i mogę spokojnie coś założyć pod nią, pozostałe koszulki były... dość mocno luźne w pasie. Koszulki eroe czy la passione są znacznie bardziej dopasowane niż te co zamówiłem od casteli, przy czym te modele od castellli to nie były modele wyścigowe, tamte pewnie są bardziej dopasowane. Ale generalnie w moim przypadku można napisać, że średnio castelli muszę wziąć rozmiar większe niż endury. Przy czym tego się spodziewałem patrząc na rozmiarówkę. I moim zdaniem te zwykłe koszulki nie sprawiały lepszego wrażenia niż średnie koszulki od endury czy bontragera. Edytowane 27 Października 2022 przez hulk14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 27 Października 2022 Udostępnij Napisano 27 Października 2022 Generalnie Castelli wypada mniejsze niż Endura co widać również w tabelkach rozmiarów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 27 Października 2022 Udostępnij Napisano 27 Października 2022 (edytowane) Dzięki za porady 👍 Wg rozmiarówki Castelli jestem na granicy S i M, także będzie trzeba przymierzyć. Co ciekawe w Endurze S-ka jest w punkt. Cytat koszuko-kamizelkę perfetto light Właśnie tego lub czegoś podobnego szukam. Trochę niezrozumiałe są linie produktów Castelli; RoS, Rosso Corsa, Perfetto itd., taki włoski bajzelek, albo może to ja nie ogarniam 😏 Edytowane 27 Października 2022 przez marcesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 7 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 Krótki updejt z mojej strony - kupiłem Perfetto Convertible Jacket w rozmiarze M i leży bardzo dobrze, Ska byłaby za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi