Skocz do zawartości

[Rama] Czy ten rower jest za mały?

MMaciekM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej wszystkim,

Aktualnie jestem w posiadaniu tego roweru: https://www.thebikelist.co.uk/forme/winster-3-0-2014 w rozmiarze 19 i mam 176 cm wzrostu. Długość nogi wynosi 85 cm więc mam dosyć wysoki tułów.  Jako że jest to urban bike, bardzo ciężk znaleźć mi informacje jaki rozmiar powinienem używać. Mogę podnieść siodełko na tyle, żeby noga się prostowała w pełni, ale czuje ze musze przy tym robić koci grzbiet, żeby móc ten rower prowadzić. Odsunąłem już siodełko na maksa i problem lekko ustąpił, ale nasuwa mi to pytanie. Czy urban 19 nie jest dla mnie za mały? Czy poczuje jakąś diametralna różnicę celując w rower bliżej mojego rozmiaru?

Pozdrawiam,

Maciek

Napisano
1 godzinę temu, MMaciekM napisał:

mam 176 cm wzrostu. Długość nogi wynosi 85 cm

Cytat

czy jest jakas rama ktora lepiej faworyzuje osoby z krotszymi nogami?

A kto Ci powiedział że przy wzroście 176cm przekrok 85cm dla faceta to mało??????

Napisano

Zawsze slysze ze mam krotkie nogi w sumie. Az sprawiles ze zwatpilem i sprawdzilem jeszcze raz dlugosc przekroku juz dokladnie wedlug instrukcji... 78cm. Nie wiem jak to mierzylem wczoraj ale dzisiaj juz wedle instrukcji Grzbiet ksiazki i miarka prosto w dol. 

Napisano
3 godziny temu, MMaciekM napisał:

Proszę bardzo 

received_450081227066979.jpeg

A z rozmiarem mi się walnęło. 18 cali

Nie tam, nie jest za mały...

Żartowałem. Zwróć go póki możesz.

Ja przy 174 cm mam nogę 81 cm, więc nie wiem gdzie u Ciebie ten wysoki tułów.

Napisano

Niestety mam go od paru lat już. Po prostu jak pojechałem w dłuższą trasę ostatnio to pierw mi zdretwialy ręce a potem zaczęły boleć plecy więc dało do myślenia że jak chce sobie jakąś turystykę rowerową poprawiać to lepiej czymś co nie zniszczy mnie przy okazji 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...