MMaciekM Napisano 7 Września 2022 Napisano 7 Września 2022 Hej wszystkim, Aktualnie jestem w posiadaniu tego roweru: https://www.thebikelist.co.uk/forme/winster-3-0-2014 w rozmiarze 19 i mam 176 cm wzrostu. Długość nogi wynosi 85 cm więc mam dosyć wysoki tułów. Jako że jest to urban bike, bardzo ciężk znaleźć mi informacje jaki rozmiar powinienem używać. Mogę podnieść siodełko na tyle, żeby noga się prostowała w pełni, ale czuje ze musze przy tym robić koci grzbiet, żeby móc ten rower prowadzić. Odsunąłem już siodełko na maksa i problem lekko ustąpił, ale nasuwa mi to pytanie. Czy urban 19 nie jest dla mnie za mały? Czy poczuje jakąś diametralna różnicę celując w rower bliżej mojego rozmiaru? Pozdrawiam, Maciek
HarveyDent Napisano 7 Września 2022 Napisano 7 Września 2022 Pokaż zdjęcie z boku jak siedzisz na rowerze to się coś więcej powie. Teoretycznie powinien być ok, ale....
MMaciekM Napisano 7 Września 2022 Autor Napisano 7 Września 2022 Proszę bardzo A z rozmiarem mi się walnęło. 18 cali
HarveyDent Napisano 7 Września 2022 Napisano 7 Września 2022 IMHO za mała. Według ich strony powinineś mieć rozmiar więcej (20''). 18" jest na ~167cm
MMaciekM Napisano 7 Września 2022 Autor Napisano 7 Września 2022 Tak tez myslalem apropo rozmiarow, czy jest jakas rama ktora lepiej faworyzuje osoby z krotszymi nogami? Mysle o jakims gravelku czy cos
abdesign Napisano 7 Września 2022 Napisano 7 Września 2022 1 godzinę temu, MMaciekM napisał: mam 176 cm wzrostu. Długość nogi wynosi 85 cm Cytat czy jest jakas rama ktora lepiej faworyzuje osoby z krotszymi nogami? A kto Ci powiedział że przy wzroście 176cm przekrok 85cm dla faceta to mało??????
MMaciekM Napisano 7 Września 2022 Autor Napisano 7 Września 2022 Zawsze slysze ze mam krotkie nogi w sumie. Az sprawiles ze zwatpilem i sprawdzilem jeszcze raz dlugosc przekroku juz dokladnie wedlug instrukcji... 78cm. Nie wiem jak to mierzylem wczoraj ale dzisiaj juz wedle instrukcji Grzbiet ksiazki i miarka prosto w dol.
abdesign Napisano 7 Września 2022 Napisano 7 Września 2022 no wiesz co... 7cm żeś się pomylił? Masz nogi w normie ale raczej w dolnej strefie tej normy
spidelli Napisano 7 Września 2022 Napisano 7 Września 2022 Cytat 7cm żeś się pomylił? Przy nodze to jeszcze ujdzie, co innego mierzyłby do milimetra
MMaciekM Napisano 7 Września 2022 Autor Napisano 7 Września 2022 Chyba po prostu w butach mierzylem i zwykla miarka krawiecka wiec nie dosc ze sie pewnie zawinal pod noga nie tak to jeszcze buty dodaly
ChuChu Napisano 7 Września 2022 Napisano 7 Września 2022 3 godziny temu, MMaciekM napisał: Proszę bardzo A z rozmiarem mi się walnęło. 18 cali Nie tam, nie jest za mały... Żartowałem. Zwróć go póki możesz. Ja przy 174 cm mam nogę 81 cm, więc nie wiem gdzie u Ciebie ten wysoki tułów.
MMaciekM Napisano 7 Września 2022 Autor Napisano 7 Września 2022 Niestety mam go od paru lat już. Po prostu jak pojechałem w dłuższą trasę ostatnio to pierw mi zdretwialy ręce a potem zaczęły boleć plecy więc dało do myślenia że jak chce sobie jakąś turystykę rowerową poprawiać to lepiej czymś co nie zniszczy mnie przy okazji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.