george28 Napisano 9 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2022 Dzięki za cenne merytoryczne wskazówki, tego crossa raczej odpuszczę i pójde w stronę krossa eskera 2.0 ze względu na cenę i dostępność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 9 Września 2022 Udostępnij Napisano 9 Września 2022 @Artur85Kładziesz nacisk na wagę w swoim poście sugerując że ma wpływ na szybkość. A przynajmniej takie wrażenie odnoszę. Waga natomiast nie ma żadnego przełożenia na szybkość na płaskiej drodze. Liczy się wyłącznie aerodynamika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 9 Września 2022 Udostępnij Napisano 9 Września 2022 @chrismel aż jeszcze raz swojego posta przeczytałem, myślę że źle odebrałeś moje słowa, ale tak to bywa w pisanej konwersacji ;). W żadnym momencie nie sugerowałem wpływu na szybkość, natomiast na lekkość i przyjemność z jazdy, łatwość rozpędzania, podjazdy, tam wszędzie moim zdaniem waga ma znaczenie i ma wpływa na to ile energii wkładamy w jazdę, a 4 kg to jest bardzo dużo. Takie jest przynajmniej moje zdanie na bazie własnych doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 9 Września 2022 Udostępnij Napisano 9 Września 2022 Widocznie tak. Co do reszty masz całkowitą rację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makus_4894 Napisano 13 Września 2022 Udostępnij Napisano 13 Września 2022 W dniu 8.09.2022 o 18:19, george28 napisał: Oczywiście są też w orbicie zainteresowań rowery crossowe mam nawet jednego faworyta: https://allegro.pl/oferta/rower-crossowy-28-kands-avangarde-fulldeore-2022-12347798565. Cenowo w zasięgu i nie ma problemu z dostępnością. Jak to się ma do połykania kilometrów na w miarę dobrych równych trasach względem gravela? Też się zastanawiam nad tym rowerem ale nie mogę znaleźć opinii na jego temat 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george28 Napisano 17 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2022 Klamka zapadła i zamówiłem w Decathlonie tego gagatka, trafił się w końcu odpowiedni rozmiar: https://www.decathlon.pl/p/rower-gravelowy-triban-rc520-105/_/R-p-337677?currentPage=1&filter=all&mc=8733355&orderId=pl2781039613 Ale u siebie w mieście znalazł się jeszcze ten i mogę go jeszcze zamienić : https://fabrykarowerow.com/sklep/rowery/rowery-trek/rowery-szosowe/domane-al-2-disc-2021-2022/. W Treku jest możliwość lekkiego upgrade'u (opony ,korba ,wkład suportu) i wyjdzie cenowo jak Triban bo jest teraz w promocji. Zamieniać czy zostawić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george28 Napisano 23 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2022 (edytowane) Anulowałem zamówienie w Decathlonie i okazało się że Triban podrożał o 300 zł 😲teraz albo trek domane al 2 disc albo esker 2.0 Edytowane 23 Września 2022 przez george28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Za błędy się płaci, weź tribana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george28 Napisano 23 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Anulowałem bo miałem go dziś odebrać a przysłali info że problem z dostawa i czekać jeszcze 8 dni ,wchodze potem patrze a tu zamiast 4499 zł to 4799 zł masakra jakaś. Triban mówisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Jak chcesz mieć przyzwoity rower to triban, jak będziesz jeździł "na znaczku" to trek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Ja bym w tej cenie poszukał już jakiejś używki na grx-ie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george28 Napisano 23 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Z używkami różnie to bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Rower, tym bardziej aluminiowy, to nie prom kosmiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 2 godziny temu, george28 napisał: teraz albo trek domane al 2 disc albo esker 2.0 Esker 2.0 2023 wprawdzie zdrożał o 300 zł i będzie kosztował katalogowo 4799, ale dostanie karbonowy widelec i sztywne osie. Tak więc kupno tegorocznego modelu, nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george28 Napisano 23 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Tegoroczny w promo za 4 tys a trek za 4,1 tys , tylko tak można w górę iść w nieskończoność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 (edytowane) No to jeśli to w ogóle musi być Esker to czy ktoś Ci każe kupować go w cenie katalogowej? Sklepów z rowerami tej marki jest multum. Do tej pory kupiłem kilka rowerów, różnych marek, każdy z rabatem. To nie jest drogi rower, ale myślę, że te 10% gdzieś byś wyrwał. Przynajmniej spróbował bym sobie poszukać dobrej oferty. Jak dla mnie to jest bardziej kwestia tego kiedy będzie realnie dostępny i na kiedy Ty potrzebujesz nowy rower. 2 godziny temu, george28 napisał: wchodze potem patrze a tu zamiast 4499 zł to 4799 zł masakra jakaś. W mailu z informacją o opóźnieniu dostawy też miałeś wyraźną informację, że zapłacisz więcej? Czy tylko na stronie była zmiana? Chodzi mi o to jak Decathlon podchodzi w kwestii ceny do już złożonych zamówień. Tak czy owak szkoda, że anulowałeś. Edytowane 23 Września 2022 przez Pitof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george28 Napisano 23 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2022 (edytowane) Anulowałem zamówienie po informacji że będzie opóźnienie, wkurzyłem się trochę, cofnąć anulowania nie można, potem na stronie cena była już wyższa. Nie musi być to esker ale w tym budżecie wybór jest jaki jest, no i z dostępnością wiadomo też jak jest . Eskera i Treka mam u siebie na miejscu w dobrych cenach. Edytowane 23 Września 2022 przez george28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
george28 Napisano 24 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2022 Dobra ,temat wyjaśniony, poszedłem i kupiłem dziś Treka Domane AL 3 disc dobra promocja była . 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 24 Września 2022 Udostępnij Napisano 24 Września 2022 W dniu 23.09.2022 o 20:13, george28 napisał: Anulowałem bo miałem go dziś odebrać a przysłali info że problem z dostawa i czekać jeszcze 8 dni ,wchodze potem patrze a tu zamiast 4499 zł to 4799 zł masakra jakaś. Triban mówisz ? Dwa tygodnie temu odebrałem Rockridera XC 900S. Patrzę dzisiaj i cena 500 zł. wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi