caballoBlanco Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Witam, męcze sie już caly dzien z ustawieniem ultegry r8000 Problem: słychać tarcie, kiedy ustawie duzy blat z przodu, i najmiejsza zebatke z tylu, co trze? Albo łańcuch o prawą stronę wózka, albo o lewą(jak zmienie kąt przerzutki, obrajac wzgledem rury podsiodlowej) albo trze korba o wózek, naprawde nie wiem jak to wyregulować zaraz wrzuce fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Robiłeś regulację krok po kroku, zgodnie z instrukcją Shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Po zdjęciu widać, że nie robił ustawień jak powinien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 7 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2022 Nie robiłem krok po kroku, bo dostałem rower, podniosłem tył, i sobie sprawdałem jak działają przerzutki, tylna ok, ale przednia było lekko słychać tarcie, być może źle zamontowali, podrzucicie którą instrukcje używacie? @Q_u w takiej pozycji jak na zdjeciach dostalem ze sklepu. Takie trzy instrukcej znalazłem https://si.shimano.com/en/pdfs/dm/RAFD001/DM-RAFD001-05-ENG.pdf Widze ze to to, juz zabieram sie do czytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caballoBlanco Napisano 7 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2022 NO DOBRA, zrobiłem strony 12-16 Dalej nie robiłem, bo to jest coś z klamkomanetkami, przerzuca sie OK, natomiast jedyne co udało mi się osiągnąc to brak tarcia na najwiekszej zebatce z przodu i najmiejszej z tylu (najszybciej). Niestety na najwiekszej z tyłu i małej z przodu nie udało mi się wyelimimować tarcie jest ono lekko słyszalne jak sie przyłoży głowę. Mam pytanie o trymowanie i jazde, ogólnie jakie są zalecane biegi w takiej ultegrze do jazdy na dużej i małej zębatce. Na dużej bez tarcia licząc od najmiejszej zębatki moge jechac 1-5 ( i dalej nawet 6) tylko musze strymowac) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 7 Września 2022 Udostępnij Napisano 7 Września 2022 Może ci pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.