Skocz do zawartości

[Opinia] Full Ghost Riot Trail Al/al u Essential

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo że w tym pułapie cenowym zawsze znajdzie się coś lepszego lecz dalej zostaję przy tym ze mi się nie podobają wizualnie w większości rowery z decathlonu a dodam nie jestem profesjonalistą więc czy jest w nim SX czy NX dużej różnicy mi nie zrobi fakt nie ma boosta ponieważ marlin 8 to taki bardziej rekreacyjny rower nie xc

to tak naprawdę to czemu nie brać xc 500 jest tylko o trochę droższy a już na GX plus waga w dół , czego nie mogę zrozumieć to te linki na zewnątrz w rowerach za takie pieniądze .

Mam taka możliwość ze mogę pozwolić sobie na zakup tego fulla 9k ale to maks ale jak pisałem wyżej to chyba nie ma sensu na rodzaj mojej jazdy.

Czyli ten XC 500 sprawdzi sie do jazdy po miescie i wycieczki poza miasto jakieś wały ,lasy ,pola możliwe że jakieś hopki żeby sobie coś popróbować , jakie zjazdy?

Bo chyba dałem się namówić na ten model i to jeszcze z decathlonu

Do jazdy po mieście to bardziej rower fitnes , cross , szosa , czy gravel.  Xc500 nie jest tez rowerem wycieczkowym. Nie zamontuje się pelnych błotników , czy bagażnika żeby sakwy wrzucić. Hopke , czy  dropa jak się ma technikę to da rade na wszystkim.  Ale to nie jest rower dedykowany do skakania. Jest to typowy rower cross country , z geometria sportowa, który idealnie sprawdzi się w lesie. Korzenie , kamienie , zjazdy. Jest lekki to i podjazdy dobrze wchodzą. Po prostu  szybka  jazda w terenie,  tam jest idealny. Również góry i prostsze trasy w bike parkach. Jest to bardzo dobra maszyna. W tej cenie miażdży każdego konkurenta. 
p.s jak się da sporo luftu w opony to i na asfalcie gładko pójdzie ;)

Ja się przesiadam właśnie z gravela i nie biorę pod uwagę innych modeli jak HT lub full , ogólnie nie wbijam się w stereotypy ze nie da się czymś jeździć w mieście tylko najlepszy rower crossowy bo nieraz widzę lub mija osoby na fully czy HT , ogólnie zamysł był ze chce mieć lepszą pozycje jazdy niż na gravelu bardziej wygodniejszą i biorę pod uwagę tylko HT lub fulle (wiadomo lubię też rozwinąć prędkość )

11 godzin temu, gumis93WRO napisał:

Ja się przesiadam właśnie z gravela i nie biorę pod uwagę innych modeli jak HT lub full

Gravel'a zostawiasz czy sprzedajesz? Jeśli zostawiasz to brałbym FS zamiast HT bo wtedy dwoma rowerami możesz obskoczyć wszystko (a jak Ci się znudzi jazda na jednym to się przesiadasz na drugi), jeśli sprzedajesz to HT będzie bardziej uniwersalnym (oraz tańszym w eksploatacji) rozwiązaniem.

Xc500 ma wszystko lepsze. Żaden z poniższych nie oferuje tyle co decathlon. 

Giant dodatkowo ma amortyzator „własnej” produkcji. 
W przypadku rockshox proste serwisowanie , do zrobienia w domu. Filmy prowadzą krok po kroku jak zrobić mały i duzy serwis. Czesci stosunkowo tanie i łatwo dostepne. 
No ale jest tez bardzo ważna sprawa , poza sprzętem rower musi się podobać. . 

Można już powiedzieć że po tylu filmikach i zdjęciach xc 500 już zaczął mi się podobać , wiadomo że nie tak jak kolory czy wygląd treka lub tego gianta co wstawiłem ale na cenę i osprzęt jaki posiada to na resztę można przymknąć oko :) jeśli to jest dobry wybór.

Sprawdź w którym Decathlonie jest dostępny  najlepiej w Twoim rozmiarze i zobacz czy Ci pasuje. Kupując rower naprawdę warto poświecić trochę czasu aby mieć egzemplarz na którym będzie się dobrze jeździło. 
Rower jak buty musi pasować i trudno kupuje się na odległość chyba, że znasz już daną markę i wiesz czego się spodziewać 🙂 

Obawiam się, że przechodząc z gravela na XC zwłaszcza w wersji hardtail nie odczujesz dużej różnicy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...