HarveyDent Napisano 6 Września 2022 Napisano 6 Września 2022 Czy ktoś spotkał się z ryżowym zamiennikiem uchwytu garmina 010-12563-02 ? Tudzież inna, minimalistyczna konstrukcja żeby nie wystawało poza kierę . Kupiłem ten pierścień na mostek, ale to ma totalnie za dużą średnice w stosunku do sterówki.
Mihau_ Napisano 6 Września 2022 Napisano 6 Września 2022 Nie szukaj badziewnych zamienników, kup coś "znanej" firmy. Nikt ci nie zagwarantuje, że przy wywrotce coś zza wielkiej wody zadziała tak jak powinno
cervandes Napisano 6 Września 2022 Napisano 6 Września 2022 A nie mieści Ci się to najmniejsze mocowanko Garmina na środku mostka? Gumkami zapiąć i tyle...
HarveyDent Napisano 6 Września 2022 Autor Napisano 6 Września 2022 @Mihau_jakieś konkretne propozycję "znanych" firm oprócz tego garmina za ~160 zł ? Licznika nie zgubie bo już raz szukałem po dzwonie (wpięty w oryginał garmina) i od tego czasu mam sznurówkę @cervandesno właśnie nie, bo mostek krótki. Sam uchwyt wejdzie, ale 5mm podkładka na mostku uniemożliwia zapięcie 530'tki. A ciąć sterówkę żeby pozbyć się podkładki to tak średnio. Z "gumkowych" ostatecznie takie cudo znalazłem jeszcze i powinno zadziałać bo licznik będzie wyżej
Kettler Napisano 6 Września 2022 Napisano 6 Września 2022 Myślę, że jak uchwyt wystający poza kierownice przy wywrotce się łamie to chyba normalne a nawet wskazane ze względu na bezpieczeństwo jego posiadacza i innych użytkowników 🤔. Z tego względy najlepsze jest rozwiązanie na mostku aczkolwiek wtedy jest słabo z widocznością.
KrzysiekCH Napisano 6 Września 2022 Napisano 6 Września 2022 Ostatnio kupiłem taki uchwyt, też mam za krótki mostek, żeby montować na mostku. Ale jeszcze go nie zamontowałem, wiec nie mogę powiedzieć czy i jak dobrze ten patent działa.
cervandes Napisano 6 Września 2022 Napisano 6 Września 2022 No to u chińczyka masz taki odpowiednik tego k-edga, używam w sumie już od paru lat. Najpierw z Sigmą Rox, potem z Explore, teraz z Edge 530:
Gość Napisano 6 Września 2022 Napisano 6 Września 2022 Ja w MTB używałem standardowego uchwytu, ale skierowanego w stronę siodełka. Chroni to GPS podczas upadku, czy od szorowania po krzakach. Mostek 55 mm.
Thomass13 Napisano 6 Września 2022 Napisano 6 Września 2022 U mnie brak zmartwień w mtb mostek 80 mm i szosie 100 mm
Mihau_ Napisano 6 Września 2022 Napisano 6 Września 2022 4 godziny temu, HarveyDent napisał: Licznika nie zgubie bo już raz szukałem po dzwonie (wpięty w oryginał garmina) i od tego czasu mam sznurówkę Nie chodzi o zgubienie tylko o fakt, że jeśli zajdzie taka potrzeba to mają się wyłamać mocowania insertu a nie skrzydełka licznika. Ja bym szedł w garmina/kedge itd. Kiedyś giant miał w ofercie uchwyt jakiego szukasz
HarveyDent Napisano 9 Października 2022 Autor Napisano 9 Października 2022 Niniejszym uprzejmię donoszę że uchwyt sigmy okazał się idealnym kompromisem. Licznik niezbyt wysunięty do przodu, a jeszcze spokojnie można obserwować ekran. Do samej jakosci wykonania też nie można się przyczepić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.