Skocz do zawartości

[Licznik] Uchwyt MTB Garmin

HarveyDent

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś spotkał się z ryżowym zamiennikiem uchwytu garmina 010-12563-02 ? Tudzież inna, minimalistyczna konstrukcja żeby nie wystawało poza kierę .

Kupiłem ten pierścień na mostek, ale to ma totalnie za dużą średnice w stosunku do sterówki.  

image.png.d4ccd7912266ec94bef3f52eadca34fa.png

Napisano

@Mihau_jakieś konkretne propozycję "znanych" firm oprócz tego garmina za ~160 zł ? Licznika nie zgubie bo już raz szukałem po dzwonie (wpięty w oryginał garmina) i od tego czasu mam sznurówkę :D

@cervandesno właśnie nie, bo mostek krótki. Sam uchwyt wejdzie, ale 5mm podkładka na mostku uniemożliwia zapięcie 530'tki. A ciąć sterówkę żeby pozbyć się podkładki to tak średnio. Z "gumkowych" ostatecznie takie cudo znalazłem jeszcze i powinno zadziałać bo licznik będzie wyżej 

image.png.c6431b776608a289408fc25a28ad97ec.png

Napisano

Myślę, że jak uchwyt wystający poza kierownice przy wywrotce się łamie to chyba normalne a nawet wskazane ze względu na bezpieczeństwo jego posiadacza i innych użytkowników 🤔.

Z tego względy najlepsze jest rozwiązanie na mostku aczkolwiek wtedy jest słabo z widocznością.

Napisano

Ja w MTB używałem standardowego uchwytu, ale skierowanego w stronę siodełka. Chroni to GPS podczas upadku, czy od szorowania po krzakach. Mostek 55 mm.

Napisano
4 godziny temu, HarveyDent napisał:

Licznika nie zgubie bo już raz szukałem po dzwonie (wpięty w oryginał garmina) i od tego czasu mam sznurówkę :D

Nie chodzi o zgubienie tylko o fakt, że jeśli zajdzie taka potrzeba to mają się wyłamać mocowania insertu a nie skrzydełka licznika. 

Ja bym szedł w garmina/kedge itd. Kiedyś giant miał w ofercie uchwyt jakiego szukasz

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Niniejszym uprzejmię donoszę że uchwyt sigmy okazał się idealnym kompromisem. Licznik niezbyt wysunięty do przodu, a jeszcze spokojnie można obserwować ekran. Do samej jakosci wykonania też nie można się przyczepić 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...