HarveyDent Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Czy ktoś spotkał się z ryżowym zamiennikiem uchwytu garmina 010-12563-02 ? Tudzież inna, minimalistyczna konstrukcja żeby nie wystawało poza kierę . Kupiłem ten pierścień na mostek, ale to ma totalnie za dużą średnice w stosunku do sterówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Nie szukaj badziewnych zamienników, kup coś "znanej" firmy. Nikt ci nie zagwarantuje, że przy wywrotce coś zza wielkiej wody zadziała tak jak powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 A nie mieści Ci się to najmniejsze mocowanko Garmina na środku mostka? Gumkami zapiąć i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 6 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2022 @Mihau_jakieś konkretne propozycję "znanych" firm oprócz tego garmina za ~160 zł ? Licznika nie zgubie bo już raz szukałem po dzwonie (wpięty w oryginał garmina) i od tego czasu mam sznurówkę @cervandesno właśnie nie, bo mostek krótki. Sam uchwyt wejdzie, ale 5mm podkładka na mostku uniemożliwia zapięcie 530'tki. A ciąć sterówkę żeby pozbyć się podkładki to tak średnio. Z "gumkowych" ostatecznie takie cudo znalazłem jeszcze i powinno zadziałać bo licznik będzie wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Sigma Overclamp Butler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Myślę, że jak uchwyt wystający poza kierownice przy wywrotce się łamie to chyba normalne a nawet wskazane ze względu na bezpieczeństwo jego posiadacza i innych użytkowników 🤔. Z tego względy najlepsze jest rozwiązanie na mostku aczkolwiek wtedy jest słabo z widocznością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Ostatnio kupiłem taki uchwyt, też mam za krótki mostek, żeby montować na mostku. Ale jeszcze go nie zamontowałem, wiec nie mogę powiedzieć czy i jak dobrze ten patent działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 No to u chińczyka masz taki odpowiednik tego k-edga, używam w sumie już od paru lat. Najpierw z Sigmą Rox, potem z Explore, teraz z Edge 530: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Ja w MTB używałem standardowego uchwytu, ale skierowanego w stronę siodełka. Chroni to GPS podczas upadku, czy od szorowania po krzakach. Mostek 55 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 U mnie brak zmartwień w mtb mostek 80 mm i szosie 100 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 4 godziny temu, HarveyDent napisał: Licznika nie zgubie bo już raz szukałem po dzwonie (wpięty w oryginał garmina) i od tego czasu mam sznurówkę Nie chodzi o zgubienie tylko o fakt, że jeśli zajdzie taka potrzeba to mają się wyłamać mocowania insertu a nie skrzydełka licznika. Ja bym szedł w garmina/kedge itd. Kiedyś giant miał w ofercie uchwyt jakiego szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 9 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Niniejszym uprzejmię donoszę że uchwyt sigmy okazał się idealnym kompromisem. Licznik niezbyt wysunięty do przodu, a jeszcze spokojnie można obserwować ekran. Do samej jakosci wykonania też nie można się przyczepić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 10 Października 2022 Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Inaczej bym nie polecał 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi