Skocz do zawartości

[kaseta] Kolejność dystansów koronek dla kasety Sram PG-1210 Eagle 12 rzędów.

gkc

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Ostatnio demontowałem i czyściłem kasetę SRAM PG-1210 Eagle i tam większość koronek jest oddzielnie.

Tylko 3 największa i 2 najmniejsze są zespolone.

Reszta jest pojedynczo pooddzielane dystansami od 4 do 8 mm.

Czy ktoś wie, może ma manual z takim informacji, jaka powinna być prawidłowa kolejność tych dystansów?

Nigdzie w necie nie mogę tego znaleźć ;( 

Z góry dzięki.

Pozdrawiam.

Niby tak to wygląda ale każda jest opisana dwoma numerami po przeciwnych stronach: na każdej jeden to 12, co mówi o kasecie 12 rzędowej a drugi numer są takie: 5, 8, 6, 4, 8 - wygląda jak 5 innych koronek. I ta kolejność mnie interesuje. Może rożnice są minimalne np, 1.4mm czy 1.6mm. Przy 12 rzędach to może robić różnice. 

Ale zmierzyłeś i naprawdę podkładki mają różną grubość, czy MOŻE są różnice? 

Szukałem sam w sieci - też nie znalazłem takiej informacji. Jeśli naprawdę podkładki mają różną grubość to

A ) serdeczne gratulacje dla producenta - że takie coś wymyślił i

B ) serdeczne gratulacje, że nie ma nigdzie łatwo dostępnej instrukcji do montażu kasety na bębenek

W dniu 7.09.2022 o 13:05, gkc napisał:

Może rożnice są minimalne np, 1.4mm czy 1.6mm. Przy 12 rzędach to może robić różnice.

Odległości między zębatkami powinny być równe. Jeżeli podkładki mają różną grubość, to i zębatki powinny mieć inną grubość (w części stykającej się z podkładką). Pomierz podkładki i zębatki i spróbuj je sparować tak żeby grubości zestawu podkładka-zębatka były jednakowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...