Publius Napisano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 A to dziwne, bo moje M075 też są w rozmiarze 46, z tym że na codzien nosze takze 46. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 24 Maja 2008 Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Dziś zakupiłem srebrne m075 z pedałami m520 w sklepie Żuchliński w Gdyni za 300 zł. Mierzyłem międzyinnymi m085, różne rozmiary i żaden mi nie podpasował - uciskał mnie w palce, więc postanowiłem kupić m075. Rozmiar wybrałem 46, dziwne, ponieważ na codzień noszę buty o numerze 44. Leżą bardzo dobrze, tylko od wewnętrzej strony trochę się fałdują ale w niczym to nie przeszkadza. Rzepy sprawiały wrażenie trochę niepewnego mocowania w porównaniu do klamry, ale nie zanosi się na to żeby były z nimi jakieś problemy. Ogólnie fajny zakup, po kilkudziesięciu km napiszę jak się sprawują w praniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 30 Maja 2008 Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Moje również posiadają wgniecenia czubków. Podeszwa gumowa trochę odkleja się od tej plastikowej podstawy, będzie trzeba trochę popodkejać. Po przejechaniu ponad 1000 km jestem z nich zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiX Napisano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Ja również posiadam te buty. Zrobiłem w nich co prawda dopiero ~300km więc nie mogę wypowiedzieć się na temat trwałości. Jednak jeśli chodzi o komfort jazdy w butach spd, a zwykłych to tak jakby porównywać malucha z Mercedesem s-klasy. I jeszcze na koniec miłe zaskoczenie: jak wracałem z kolegą z wycieczki zdążyło się zrobić ciemno i wtedy okazało się, że buty mają ukryte odblaski. Thanks to ImageShack for Free Image Hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemowiec Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 witam planuje rozpoczac przygode z spd i zastanawiam sie nad butami tymi wlasnie m075 ewentualnie m085. Czy znaczaca bedzie roznica w uzywaniu miedzy tymi modelami ? zwlaszcza dla poczatkujacego ? Czy warto doplacac do wyzszego modelu ? (planuje pedaly 540-stki shimano) a i jeszcze pytanie czy te buty (m075/ew m085) wytrzymaja jesien, lekka zime w grubszej skapecie czy koniecznie trzeba ochraniacze ? i jeszcze pytanko czy da sie w tym obuwiu chodzic jakos wzglednie normalnie ? Z gory dzieki za odp, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Buty : w działaniu nie zauważysz pewnie żadnej różnicy. Za to różnica jest duża, jeżeli będziesz chciał poprawić zapięcie podczas jazdy. Z klamrą jest to dużo łatwiejsze. Co do pedałów, to 540 na pewno łatwiej serwisować, ale używa się je tak samo, jak 520 Jeżeli chodzi o jazdę zimą, to raczej nie dasz rady bez ochraniaczy, za dobra wentylacja, do tego koniecznie wkładka filcowa z aluminiowym spodem, bo od bloków strasznie ciągnie. Skarpety lepiej zakładać podwójnie, najlepiej na pierwszą warstwę zakładaj te z coolmax'u, bo nie będziesz miał mokrej stopy. Chodzić się da, ale nie do tego zostały te buty stworzone. W ochraniaczach to już zupełnie tragedia, raz, że się szybko niszczą, dwa, że podwijają się czubki i np. śnieg wsypuje się pomiędzy but i ochraniacz. PS. można używać gazet zamiast ochraniaczy, ale to zdaje egzamin tylko jesienią i wiosną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kylos91 Napisano 10 Marca 2009 Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Wreszcie! Przyszły mi butki Shimano M075 Jak na pierwszy rzut oka, to wielka rewelacja stopa wygodnie leży w bucie, zapięcie w tym bucie jest bardzo stabilne, rzepy są wyjątkowo mocne. Wyglądają wg mnie również atrakcyjnie. Posiadają rzucające się w oczy odblaski z tyłu buta. Zastanawiałem się nad modelem na 2009 rok (M076), ale uznałem że nie ma sensu przepłacać. I tak są to moje pierwsze buty SPD ^ Wpięcia i wypięcia już przećwiczone "na sucho". Nie wiem czy Wy też, ale problemu z wypięciem nie mam, z wpięciem gorzej Jeśli chodzi o komfort chodzenia to nie mam większych uwag Wiadomo-podeszwa jest twarda, ale jakoś nie widzę żadnych problemów z przemieszczaniem się Mieszanka gumowa (ścierna) jest dość miękka, a co za tym idzie dobrze trzyma się podłoża. Drobne pytanie jeszcze - czy jak Wy chodzicie to też bloki stukają o podłogę/asfalt? Dziwne uczucie ;D Teraz tylko czekam na ładniejszą pogodę by móc wyregulować dobrze pozycję bloków. Ale i tak zastosowałem się do kilku wskazówek i wybór padł na maksymalnie do przodu oraz prawie jak najbliżej ramy/korby (co mam nadzieję będzie widać na zdjęciu). Pozdro i czekamy na wiosnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 10 Marca 2009 Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Tak, bloki kontaktują się z podłożem w czasie normalnego chodzenia Heh, fajnie wyglądają te buty z dżinsami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kylos91 Napisano 10 Marca 2009 Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Przepraszam ^^ ale nóg nie ogoliłem ;D Musiałem je w końcu czymś przykryć To spoko, myślałem, że coś z geometrią buta jest nie tak. Ale skoro mają się kontaktować to dobrze Nie mogę się już doczekać pierwszej jazdy w tych butach. Polecam wszystkim. Teraz będzie można pokonywać dużo większe wzniesienia bez zsiadania z siodełka ;P Przepraszam za OT ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi