tomasz777 Napisano 2 Września 2022 Napisano 2 Września 2022 Witam kolegów.Dzis nabyłem drogą internetową swoje pierwsze spodenki z laikry marki Vaude.Zadna to kolarska marka,ale mają solidne ubrania.Posiadam koszulkę kolarską i jest ok.Spodenk są uszyte bardzo estetycznie i bardzo mi się podobają, są do kolan.Rozmiar też myślę że ok,ale muszę wciągać je na tyłek,jak wciągnę to jest ok.Jest tylko jedno ale,niepokoi mnie wkładka.Do tej pory jeździłem w spodenkach foxa z wewnętrznymi spodenkami,tam wkładka jest gruba,wyprofilowana i mięsista,tu jest płaska,cienka i nie ma wcale sprężystości. Czy ta wkładka będzie spełniać zadanie?Czy odesłać spodenki i wziąć coś innego? Cytuj
Chociemir Napisano 3 Września 2022 Napisano 3 Września 2022 "Czy będzie spełniać zadanie" to nie wiem natomiast widać, ze jest to wkładka byle jaka, na poziomie wkładek, jakie maja najtańsze gacie z hipermarketu... Cytuj
KSikorski Napisano 3 Września 2022 Napisano 3 Września 2022 Osobiście mam doświadczenie z wkładkami takie że więcej robią złego niż dobrego. Trzeba się kilka tygodni poprzyzwyczajać i mogę robić 200km dziennie w terenie bez żadnej wkładki. Polecam. Cytuj
tomasz777 Napisano 3 Września 2022 Autor Napisano 3 Września 2022 3 godziny temu, Chociemir napisał: "Czy będzie spełniać zadanie" to nie wiem natomiast widać, ze jest to wkładka byle jaka, na poziomie wkładek, jakie maja najtańsze gacie z hipermarketu... Czyli lepiej uderzyć w markę kolarską.Mam na oku spodenki Endura GV 500, są podobnego typu, mają kieszonki po bokach Jak to jest z rozmiarami spodenek kolarskich,czy rzeczywiście zawsze trzeba brać rozmiar większe? Czytałem że kolarze to anorektycy,ja również mam szczupłą budowę.Pytam,dlatego że będę kupował przez internet. Cytuj
Chociemir Napisano 3 Września 2022 Napisano 3 Września 2022 Trzeba patrzeć na rozmiarówkę np.Sportful najczęściej pasuje mi XL, a Hincapie M. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi